De ce copilul meu nu doarme?

E trecut de ora 23 și fetița năzdrăvană aleargă zglobie prin casă. Sunt epuizată fizic și psihic și chiar nu înțeleg unde greșesc. De ce nu îi este somn, de ce nici măcar nu cască?

Am încercat de 2 ori să o trag în patul nostru, cu luminile stinse, fără nici un zgomot, fredonându-i cântecul ei preferat și …nimic. Mă doare gura de cât am căscat, poate, poate s-o lua și la ea și ceva îi va aminti de somnul dulce pe care orice bebeluș ar trebui să-l aibă la ora asta.

O fi de la faptul că eu beau cafea și poate îi transmit cofeină prin lapte? Sau poate e la vreun puseu, are achiziții fizice și își schimbă rutina de somn? I-o crește vreun dinte, vreo măseluță?

DE CE nu doarme, de ceeee?

Ștefan se uită și el mirat la Sara, cum se joacă cucu-bau singură, căutând ceva sub pat. Fetița zice ceva în limba ei bebelușească și o ia din loc, zâmbind cu gura până la urechi. Nici urmă de Moș Ene pe la gene! Nimic, nada, niente.

Am scris despre somnul bebelușilor și aici, însă când era mai mică parcă era altă treabă.  Alăptarea și plimbatul în sistem de purtare aveau efect garantat.

Iar fetița năzdrăvană nu era atât de atentă la fiecare zgomot din casă, nu o interesau toate cărțile din bibliotecă (să le dea jos de pe raft) și parcă nu era atât de disperată să încerce ce gust are mâncarea pisicilor. Nu fugea de tine atunci când încercai să-i schimbi pampersul și nu se tăvălea pe podea când vroiai să o îmbraci. Nu râdea în hohote atunci când tu, ca o mamă disperată, încercai să o dai jos de unde s-o mai fi cocoțat și de data asta. Și cel mai important, nu zicea pa-pa și pleca din cameră atunci când o chemam, în pat, la somn.

Pe scurt, am alt copil, deci trăiesc altă poveste. La voi cum este? Tot cu peripeții? 🙂

 


 

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.