Știu sigur că și tu resimți canicula din ultimele zile. A venit vara, cu temperaturile ei ridicate și cu o zăpușeală care te duce cu gândul la cum să savurezi o limonadă rece cu miere și mentă sau cum să faci o baie răcoroasă în mare.

Este perioada în care hidratarea este foarte importantă, așa că nu uita să crești cantitatea de apă pe care o consumi.

Oricum ar fi, este destul de dificil să mănânci orice în perioada asta. Eu recomand salatele, ciorbițele reci și acre sau gazpacho. Iar la deserturi, vreau să îți propun o rețetă foarte simplă care se face în doi timpi și trei mișcări, nu este foarte dulce ci are un gust echilibrat combinat cu aroma acrișoară a fructelor.

Prăjitura cu fructe sau pandișpanul de vară este o alegere potrivită dacă ai chef de un desert ușor, dulce-acrișor!

Ingrediente

  • 350 de grame de făină

  • 200 de grame de iaurt

  • 4 ouă

  • 80 g de zahar sau un pumn de curmale hidratate in apa

  • cireșe din piață și fructe de pădure (poți folosi orice fructe ai în casă, recomandat este să fie de sezon)

  • un pliculeț de praf de copt

  • un praf de sare

Cum se gătește:

Ca la orice prăjitură, ouăle sunt primele care se mixează cu zahărul. Se adaugă apoi pe rând praful de copt, iaurtul și în cele din urma făina! Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unde se scufundă fructele peste care am presărat (înainte foarte puțină făină ca să plutească în aluat).

TRICK

Dacă vrei ca pandișpanul tău să fie și mai pufos, bate separat gălbenușurile cu zahăr și albușurile cu un praf de sare și apoi amestecă-le între ele.

Poftă mare!

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.