Nu vă mai zic, știți deja, sunt ÎNNEBUNITĂ după SALATE! Îmi prepar zilnic câte o rețetă delicioasă de salată și astfel îmi iau porția de sănătate!

Salata asta este atat de gustoasă atunci când ai chef să mânânci ceva ușor dar care să-ți țină și de saț. Se prepară foarte repede, nu are ingrediente complicate sau greu de găsit iar secretul constă în amestecul de arome date de avocado, ton, porumb și ceapă.

Salata de ton cu porumb și avocado este o salată simplă de vară de care pur și simplu o să vă îndrăgostiți. Tonul are o sursă importantă de aminoacizi și conține vitaminele A, B și E. Eu folosesc ton la conservă, în suc propriu. Pe de altă parte, avocado vine cu beneficiile lui fiind o sursă importantă de grăsimi monosaturate, importante pentru sistemul cardiovascular.

Ingrediente:

  • o conservă de ton în suc propriu;
  • un avocado;
  • jumătate de conservă porumb neîndulcit;
  • ceapă verde sau ceapă albă tăiată julien;
  • 200 de grame roșii cherry;
  • jumătate de salată iceberg (sau salată verde);
  • doi castraveți mici sau 1/2 dintr-un castravete Long Angles (cel mare);
  • 1/2 ardei roșu gras;
  • ulei de măsline și oțet balsamic;
  • un pumn de salată baby spanac;
  • două lingurițe de semințe de cânepă (opțional);
  • sare, piper.

 

Mod de preparare:

Se taie salata iceberg fâșii, baby spanac-ul se rupe în mâini, avocado, roșiile, castravetele, ardeiul, ceapa se mărunțesc și ele. Apoi se adaugă sare, piper, ulei și oțet balsamic. La final se pune tonul scurs din conservă și boabele de porumb. Cam ATÂT de SIMPLU!

 

Poftă mare!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.