Sunt o mare iubitoare de salate și consider că nu există un anotimp sau vreun moment anume când am putea să le consumăm. Salatele sunt binevenite oricând ne gândim să avem o masă sănătoasă și în același timp ușoară! Se prepară repede iar secretul constă în amestecul de ingrediente care îți bucură papilele gustative. Și cine nu-și dorește să mănânce o masă delicioasă dar și sănătoasă în același timp?!
Salata de avocado cu năut nu necesită cine știe ce măiestrie în bucătărie și nici nu este pretențioasă din punctul de vedere al ingredientelor alese.
Ingrediente
- o ceapă roșie mică
- 1 cățel usturoi
- 10 roșii cherry sau o roșie mare
- 1 castravete
- 1 avocado
- 1 cutie de năut gata fiert
- 50 de grame de cous cous
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lămâie
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se zdrobește usturoiul și apoi se freacă cu un praf de sare și cu uleiul de măsline! Se amestecă cu boabele de năut și se trece la prepararea cuș-cuș-ului (cele 50 de grame de cuș-cus se lasă la hidratat in 100 de ml de apă fiartă la care am adăugat puțină sare).
Între timp se mărunțesc toate legumele după care se amestecă cu năutul și cu boabele de cuș-cuș! Se asezonează cu sare și piper și se adaugă zeama de lămâie.
Rezultatul este o rețetă vegetariană delicioasă cu un conținut ridicat de proteine, datorită năutului care conține acid folic, mangan si alte minerale ca fierul, fosforul, potasiul și calciul. Avocado vine și el cu grăsimile sănătoase (mononesaturate și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.
Citește și cum am gătit rețeta de cheesecake cu vanilie!