De data aceasta vreau să împart cu voi un desert foarte simplu de făcut, adorat de către mine și familia mea și apreciat de toți cei care ne-au trecut pragul.
Cheesecake cu vanilie este reinterpretarea celebrei prăjituri cu brânză pe care o făcea bunica în cuptorul cu vatră. Vă asigur că această rețetă este alegerea ideală atunci când vreți să aveți o variantă rapidă de dulce și gătită într-un timp scurt pentru că nu trebuie să stea foarte mult la copt (doar cât ouăle să se gătească și să lege compoziția).
Așadar, doamnelor și domnilor, fără prea multă vorbărie vă prezint deliciul acestui weekend și motivul pentru care eu astăzi am zâmbit de două ori mai mult. 🙂
Ingrediente
Pentru blat:
- 300 de grame de biscuiți măcinați
- 150 de grame de unt topit
Pentru compoziție:
- 1kg de brânză de vaci – cremă (eu am ales Pilos)
- 100 de grame de zahăr brun
- 5 ouă
- 4 linguri de făină
- 200 de grame de frișcă lichidă
- coajă rasă de la o lămâie
- semințele de la o păstaie de vanilie
Pentru decor:
- fulgi de ciocolată
Așa cum am precizat și mai sus modul de preparare este foarte simplu și la îndemâna oricui. Blatul de cheesecake se face din amestecul de biscuiți măcinați cu untul topit. Se pun în tava rotundă, pe o foaie de copt, se nivelează și se introduc în cuptorul încins la 180 de grade, 5-10 minute.
În ceea ce privește compoziția, se amestecă celelalte ingrediente cu mixerul, cu atenție la făină care e recomandat să fie cernută (vrem să evităm cocoloașele). Se toarnă compoziția omogenizată peste blatul de biscuiți și se lasă în cuptor pentru 45-50 de minute (un semn precis este atunci când cheesecake-ul este rumenit pe deasupra).
Când este gata, se lasă la răcit și se pune în frigider pentru 4-5 ore ca să se închege. Decorul rămâne la latitudinea și inventivitatea fiecăruia. De data asta am ales ciocolată rasă pentru că am avut-o la îndemână, însă de obicei rumeneam câțiva fulgi de migdale și îi aruncam în ciocolată topită, după care cu acest amestec decoram prăjitura mea rotundă. O nebunie! Voi, jucați-vă după cum poftiți!
Vă invit să savurați o felie de cheesecake fin cu o ușoară aromă de coajă de lămâie și vanilie. Yum-yum… Să aveți poftă mare! 🙂