Abia acum am reușit să-mi trag sufletul și să mă liniștesc cât de cât ca să diger relaxată ziua de ieri. Și am vrut neapărat să pun în scris cum a fost, cum m-am simțit și ce am trăit la un eveniment ceva mai fițos decât cele cu care eram eu obișnuită.

Mi-am dorit mult să ajung la Digital Divas, ediția 2018. Ca să vă faceți o idee despre ce înseamnă acest eveniment și ce se întâmplă acolo, aflați de la mine că este o întâlnire anuală a bloggerilor, precum și a influencerilor youtube, pinterest și instagram din zona de beauty și fashion din România. Se aduc în prim plan noi tendințe, vorbitori renumiți și subiecte de interes.

Timp de o zi, în unul dintre cele mai frumoase locuri din București, la Palatul Bragadiru, comunitatea participă la sesiunile unei conferințe ce oferă multă inspirație, socializează și asistă la gala celor mai bune proiecte și bloguri ale momentului. (sursa digitaldivas.ro)

Seara se organizează un cocktail party și are loc gala Digital Divas unde se acordă distincții și premii, pe diferite categorii, în funcție de voturile acumulate.

O să spuneți, bun, am înțeles, e un eveniment glam, cu oameni din lumea modei, a designului vestimentar și a revistelor de fashion, și totuși ce caut eu la o astfel de festivitate?! Ei bine, să zicem că mi-am dat voie, mie, să verific pulsul unei asemenea festivități aflându-mă chiar acolo, printre oamenii care ne învață zi de zi, ce e frumosul și cum ar trebui să arate el.

Eu nu sunt vreo fashionistă sau măcar în trend cu ce se poartă în ultima vreme. Am rămas în urmă demult și m-am cam pierdut pe drum atunci când am rămas însărcinată cu Sara. Garderoba mea s-a schimbat instant și nici nu am mai avut timp și nici dispoziție să stau să caut ce îmi place și ce mi se potrivește. Așa că m-am îmbrăcat cu ce am avut, am mai comandat și online sau am împrumutat, atunci când a fost absolut necesar.

Dar, îmi place să cred, că știu să apreciez o femeie bine îmbrăcată, cu atitudine și grație. Mai mult, îmi place să observ ținute pe stradă, de la oamenii obișnuiți, care fac tot felul de mixuri interesante cu hainele și accesoriile pe care le au la îndemână, iar astfel, dau viață unor ținute frumoase care vorbesc în locul lor. Fiecare outfit ar trebui să aibă ceva de zis sau să te trimită cu gândul undeva.

Cum m-am pregătit pentru Digital Divas?

Ceva mai stângace în alegeri și pregătire, am rugat o prietenă foarte dragă mie, Alina, să mă ajute. Așa că, m-am trezit dis de dimineață cu un vibe foarte bun și cu nițel câteva emoții la purtător, am pregătit copilul pentru grădiniță (face adaptarea cu mama mea, am povestit despre prima zi, aici) și l-am rugat pe soț să le ducă până acolo. Iar eu, am plecat către prietena mea cu gândul să mă fac gata în timp util și să ajung la conferințele mult așteptate.

Alina a avut grijă să mă încarce cu multă energie pozitivă și m-a ajutat să mă aranjez pentru marele eveniment. Uitasem cum este să te pregătești pentru așa ceva, parcă nu mai ieșisem de o veșnicie din bula de mămică. A însemnat mult pentru mine să am pe cineva care să-mi susțină curajul de a merge printre oameni care știu cel mai bine cu ce se mânâncă moda. Și am primit cu dragă inimă acest sprijin, întrucât, aveam mari emoții. Am îmbrăcat o rochie comodă, am asortat-o cu tocuri și un colier statement, am tras aer adânc în piept și am pornit către Digital Divas 2018.

Țop, hop, am și ajuns la Palatul Bragadiru, unde m-am întâlnit cu alte mămici bloggerițe ce activează și pe sfera de fashion și așa a început distracția. 🙂

Per total m-am simțit foarte bine, am socializat cu multă lume, am văzut foarte multe femei frumoase purtând ținute impecabile, cu bun gust, eleganță și asortate în funcție de stilul și personalitatea fiecăreia.

Conferințele au fost interesante, majoritatea nișate pe cum să crești blogul și cum să atragi brandurile înspre tine.

Cum să crești ca blogger de beauty&fashion?

Ce am înțeles din discursul acestor nume importante din industria de fashion a fost că dacă ai un blog de beauty sau de fashion și vrei să fie cât mai citit pentru informația pe care el o cuprinde atunci trebuie să ai grijă să fii relevant, să ai umor și autoironie și să muncești mult. Mai puțin contează cifrele și numărul de oameni care vizualizează articolele. Maurice susține că și dacă ai un cititor, important este să îi rămâi fidel, constant și să nu-l dezamăgești (lucru cu care sunt de acord).

O altă chestie foarte importantă este să încerci mereu să te reinventezi și să menții o imagine curată fiindcă mereu o să apară cineva mai tânăr, mai interesant, cu picioare mai lungi, cu gusturi noi și cu idei diferite care o să capteze publicul. Strategia trebuie să fie gândită pe termen lung.

Și nu în ultimul rând, pe lângă faptul că e important să ai fotografii bune și video-uri de calitate, este important să ai o ștampilă, o semnătură, un lucru unica care să te diferențieze de ceilalți. Prin asta, o să atragi oamenii și o să-ți mărești comunitatea.

Dana Rogoz și felul ei natural de a fi

Pe Dana o știu de la un proiect cu desprecopii.com și îmi place mult de tot ce ea este. Pornind de la faptul că este smart și foarte frumoasă, cu bun gust, energică și foarte amabilă și drăguță, și până la faptul că e profesionistă și foarte talentată în ceea ce face. Am pus un mic video cu o parte in prezentarea ei.

După toate conferințele în care s-au dezbătut teme interesante cu mici tips&tricks pentru micii influenceri a urmat partea de cocktail și socializarea. Mi-a plăcut grădina generoasă din spatele palatului Bragadiru și atmosfera selectă dar în același timp casual. Doamnele se simțeau bine, sorbeau din paharele elegante și ascultau muzică bună sub lumina caldă a felinarelor din curte. Ploaia tocmai trecuse așa că afară se simțea un aer primăvăratic, perfect pentru acest eveniment.

Ținutele s-au schimbat rând pe rând și încet au început să apară rochiile de seară în modele unicat cu fel de fel de accesorii personalizate pentru a le da o nota de autenticitate. Lumea se pregătea pentru gală și pentru anunțarea câștigătorilor de anul acesta. Dacă sunteți curioși ce premii s-au dat și care au fost câștigătoarele, vă invit să intrați pe pagina oficială a evenimentului Digital Divas 2018.

Recunosc, am fost un pic debusolată când am văzut atât de multă forfotă în jurul meu. Mai ales că au început să apară din ce în ce mai multe vedete, fotografi și reporteri. Eu eram un outsider dar mi-a plăcut să simt energia și strălucirea de acolo.

Ce nu mi-a plăcut la Digital Divas?

Am rămas un pic surprinsă de faptul că nu toată lumea a adoptat o ținută adecvată unui astfel de eveniment. Știu, moda e abstractă, există tot felul de mixuri din articole casual îmbinate cu cele sport și tot așa, însă, orice poate spune de la prima vedere dacă vede eleganță și stil într-un outfit.

Nu mi-a plăcut deloc, dar deloc, faptul că toată lumea stătea pe telefon. Credeam că ideea unui astfel de eveniment este să aduci oamenii din online lalolaltă.

Nici faptul că la gală am stat în picioare nu a fost deloc classy. Se pare că publicul de la conferințe a fost unul, iar cel de la gală altul.

Ce mi-a plăcut la Digital Divas?

Mi-a plăcut atmosfera per ansamblu, muzica și băutura. Dar cel mai mult am savurat compania fetelor și faptul că în grupul nostru s-a râs și s-a glumit mult.

Am fost încântată de oamenii din jurul meu și de faptul că mă aflam la o astfel de festivitate. I-am adorat pe Dana Rogoz, pe Maurice Munteanu și pe Andreea Balaban. Dacă ar fi să numesc cel mai bun speaker aș vrea să o propun pe Diana Cosmin de la Finesociety.ro.

Mai în glumă mai în serios, vorbeam cu fetele și le ziceam că ar trebui să existe o categorie pentru Newest fashion mom blogger. Nu de alta, dar e o mare provocare să rămâi în trend atunci când ai un copil agățat de gât (sau mai mulți).

Am fugit de acolo înspre casă. Odată ajunsă, mi-am aruncat pantofii din picioare și am ținut-o pe Sara mea mică, strâns în brațe. Ea a stat acolo preț de câteva minute, semn că ne-am dus dorul una celeilalte. Mi-am dat seama că lipsisem toată ziua în căutare de raze de soare și voie bună când adevărata strălucire stătea lipită de mine și mă încărca cu atât de multă fericire.


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.