Bunicile, mame de mame sunt incredibile. Mereu în sprijinul nostru și întotdeauna dispuse să sacrifice tot pentru a-și crește nepoții. Sunt multe dățile în care îmi dau seama că am mare noroc să fiu ajutată de mama și să știu că Sara e crescută cu atât de multă grijă, atenție și blândețe. Uneori, mă gândesc că nici măcar eu, mama ei, nu am atât de multă răbdare cu fetița mea, cel puțin nu la fel cum o face bunica.

Mamele noastre sunt minunate pentru că sunt mereu acolo pentru noi. Nu contează că ne-am făcut oameni mari la rândul nostru, și nu contează că acum putem avea singuri grijă de noi. Mamele vor rămâne mame iar noi vom rămâne mereu copiii mamelor noastre.

De când mi-am reînceput munca (Sara avea doar 5 luni), mama mea s-a mutat din Bucovina la noi acasă și ne-a ajutat cu creșterea și îngrijirea micuței năzdrăvane. Nu i-a fost ușor, mai ales din prisma faptului că fetița era alăptată. Însă nu s-a plâns niciodată de nimic. Ne-a ajutat mereu cum a știut ea mai bine și o face și în ziua de azi. Iar eu știu sigur că nu există persoană mai potrivită în grija căreia să o las pe Sara.

De cele mai multe ori uit să-i mulțumesc mamei mele pentru tot ceea ce face pentru noi. Uneori o văd obosită, extenuată pentru că se încăpățânează să le facă pe toate. Atunci mă gândesc că nu există suficiente moduri în care pot să-i fiu recunoscătoare pentru ceea ce face pentru familia mea. Și nu s-au inventat destule cuvinte ca să-i mulțumesc îndeajuns. E îngerul nostru păzitor.

Cu toate astea, o îmbrățișez mai des (pentru că acum o am zilnic lângă mine) și îi spun ori de câte ori am ocazia că o iubesc și că apreciez tot ce a făcut și încă face pentru mine.

Cel mai mult îmi place să mă gândesc la momentele în care am stat în burtica mamei mele și am fost legănată, ținută în brațe, hrănită și adormită cu cântec de leagăn. Cât de minunate sunt ele, mamele!

Așa că vă provoc să le arătăm mai des, mamelor noastre ce înseamnă pentru noi. Să le răsfățăm din când în când cu o prăjitură, cu un film bun sau cu o piesă de teatru. Să le dăm o îmbrățișare chiar dacă nu avem nici un motiv special. Să le spunem mereu că le iubim și cât le prețuim. Să le provocăm să ne povestească amintiri dulci din copilăria lor sau a noastră. Să ne amintim cu drag de cine sunt mamele noastre și ce înseamnă ele pentru noi. Mai ales acum, când începem să înțelegem cum e să fii mamă și ce rol important avem în viața copilului nostru.

Mamele, mamele de mame și chiar soacrele noastre pot fi minunate! Și cred că oricine poartă titulatura de MAMĂ are șanse mari să fie la fel! 🙂

Citește și 7 lucruri pe care le-am învățat de când sunt mamă.


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.