Eu nu sunt fan Valentine’s day sau al oricărei alte zile speciale care ne trimite la shopping forțat sau care ne obligă să ne fâstâcim în fața partenerei pentru că nu am știut ce cadou să îi facem anul acesta. Nu mă impresionează în mod deosebit nici ideea de dragobete sau de start la declarații de dragoste doar pentru că toată lumea o face.

Ce îmi place mie cu adevărat este faptul că poți să găsești o scuză ca „Ziua Îndrăgostiților” ca să lași copilul acasă cu bunica și să o rupi la fugă în oraș, cu soțul, chiar dacă e preț de doar câteva zeci de minute. Și nu am nevoie de lumânări, buchete de flori sau serenade la metrou, ci doar de o limonadă mare sorbită cu cel care mă ajută să creștem împreună fetița noastră minunată.

O bucată mare de pizza și o conversație bună mă fac să mulțumesc că există Valentine’s day, chiar dacă nu am nevoie de o zi anume să-mi amintească că iubesc. Asta o conștientiezez în fiecare dimineață, atunci când mă trezesc și le văd pe cele două minuni din viața mea cum își poartă somnul în continuare. Sau atunci când mă opresc puțin din alergatul de zi cu zi ca să privesc ceea ce am și cât de norocoasă sunt că am o familie frumoasă și sănătoasă.

Știu că iubesc ori de câte ori Sara îmi zâmbește poznaș cu mutrița ei zglobie de copil năzdrăvan. Sau când mă strânge tare în brațe ca și cum nu ne-am mai văzut de atâta amar de vreme. Știu că iubesc atunci când Ștefan vine acasă și ne cuprinde pe amândouă cu mâinile lui mari pline de drag și dor. Știu de foarte multe ori pe zi că iubesc și că sunt iubită, așa că nu e necesar ca o zi anume să-mi amintească treaba asta.

Însă am nevoie de timp pentru mine și el, să ne reamintim și să ne dăm seama ce avem și cine suntem. Să fim cei mai buni preteni și cei mai sinceri iubiți. Să ne dăm voie să fim unul pentru celălalt fără să cădem în capcana rutinei și a uitării. Să investim mereu în relație pentru ca aceasta să se păstreze vie și frumoasă. De asta am nevoie. Și asta pot să o găsesc, din fericire, în fiecare zi. 🙂

Despre cum cum și-a pierdut romantismul din farmec am scris aici.


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.