Domnul de la ghișeu care nu poartă masca deși legea spune clar că în interior nimeni nu este exclus de la această regulă. El zice că nimeni nu-i poate îngrădi libertatea, dar cum rămâne cu dreptul celorlalți la sănătatea pe care el le-o amenință?

Tipul care trece pe stradă și fix în dreptul tău aruncă un scuipat pe trotuar. Te lovește în moalele capului, încă ești anesteziat, habar nu ai cum să reacționezi. România, octombrie, 2020, suntem în plină pandemie și înca se mai flegmează pe străzi.

Doamna care poartă o mască la cot, habar nu am de ce a mutat-o acolo după ce a ținut-o toată ziua sub bărbie. Oare nimeni nu i-a spus încă marele secret? NU atingem masca și nu o punem în locuri în care riscă să fie contaminată pentru că altfel purtatul măștii ÎȘI PIERDE SENSUL.

Metrou. Un domn cu masca pe gât, da, ați auzit bine, o mască pe post de fular, urlă în telefon, într-o videoconferință perturbată de huruiala din tunel. Oamenii asistă neputincioși la scenă, nimeni nu îndrăznește să spună nimic. Domnul tușește și cu degetul mare de la mâna dreaptă își șterge, până la cot, nasul. Cu un gest mai firesc decît cel al purtării corecte a măștii, se șterge mai departe de bara pe care se ține.

Poartă mască, o faci pentru tine și pentru ceilalți! Este singurul mod în care te poți proteja pe tine și pe cei din jurul tău. Încurajează-i și pe ceilalți să o facă. POARTĂ MASCA!

NU FI domnul de la ghișeu, tipul care scuipă pe stradă, doamna cu masca-n cot sau bărbatul care tușește în fața celorlalți fără să aibă masca pe gură. POARTĂ MASCĂ, de fiecare dată când ieși din casă!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.