-Ești norocoasă!

-Știu!

-Ai două fete minunate!

-Am!

Nu o să povestesc despre previziunile astrologice, nici dacă soarele guvernează vreo planetă (am auzit-o pe Neti toată copilăria mea, așa că sunt familiarizată cu termenii). Deci nu despre zodii este vorba, nici despre lecția de astronomie.

Vă zic doar un gând. 

E vorba despre o mamă, ca oricare alta, care s-a trezit într-o zi, locuind în capitală,  măritată cu un bărbat minunat, și de copiii ei. Unul, cu raze de soare în părul creț și ochii rupți din albastrul cerului, celălat, cu steluțe în privire și zâmbet poznaș de bebeluș care s-a născut tocmai când luna era plină, ba făcea și o  eclipsă și sărbătorea 50 de ani de la misiunea Apolo 11.

Mai simplu, gândul e despre soarele și luna din viața mea. Cele două fete cucuiete care îmi luminează zilele. Pentru ceilalți, două fete obișnuite, pentru mine sunt totul. Și culmea, până să le am habar n-aveam că așa se simte fericirea. Căci e o dragoste care te umple, te energizează și te face să îmbrățișezi viața cu o poftă și mai mare. Și crești, te schimbi, așa cum niciodată nu te-ai fi gândit să o faci.

Asta fac copiii. Te învață cum să devii un om mai bun, mai înțelept, echilibrat. Te fac să împingi limitele și să nu renunți la vise. Îți arată cum e să copilărești, din nou, în caz că ai uitat și te-ai lăsat purtat de o maturitate excesivă. Îți reamintesc să te joci, să râzi cu glas tare, în hohote, dacă e posibil. Să alergi desculț, fără să-ți fie teamă, să îndrăznești, atunci când primul instinct îți zice să stai la locul tău, pe scaun, să încerci, să guști, să cânți, să sari, să dansezi, să fluieri, să trăiești!

Copiii îți arată cum să trăiești, să speri, să iubești! Și asta poate fi o lecție la fel de valoroasă ca importanța soarelui și a lunei! Pe care (nu v-am zis??? ) îi am în viața mea!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter