Dacă ești părinte atunci sunt aproape sigură că printre preocupările tale se numără grădinița și/sau școala copiilor. Treabă complicată cu alegerea celui mai bun sistem de educație, care să promoveze valori și principii frumoase și în același timp să-ți provoace copilul să gândească pentru el, să vrea mai mult, să fie stimulat, independent în alegeri, să nu-l surmeneze dar să-i și mențină interesul, un sistem care să le cuprindă pe toate și încă un pic peste ele.

De unde ne informăm când vorbim de educație?

Internetul

On-lineul este poate cel mai la îndemână instrument de informare atunci când alegem o școală sau o grădiniță, un curs sau un opțional. Citim review-uri, vorbim cu educatorii/profesorii, contactăm alți părinți și ne consultăm cu aceștia, ne uităm la performanțele instituției, ba dăm și o raită pe acolo să vedem cum stă treabă. Pentru că vrem ce este mai bun pentru copii, informarea este un pas extrem de important.

Recomandările prietenilor

Vă spun sincer că am aflat multe chestii importante din discuțiile mele cu alte mămici așa cum a fost grădinița Sarei, cursurile de înot sau atelierele creative.

Media

Putem afla informații de la televizor, din ziare sau de la radio. Însă nu e destul. Rolul nostru este să aflăm mai multe detalii, să cercetăm dacă i se potrivește copilului, să ne informăm concret și corect.

Târgurile educaționale

Sunt un sprijin real pentru părinți pentru că adună într-un singur loc oferte educaționale și astfel descoperi mult mai rapid și mai ușor ce te interesează. Eu pun multe întrebări, mă interesează aspecte diferite, dincolo de costuri, locație și licență de funcționare. Așa că atunci când aflu de un astfel de târg, dau sfoară în țară și mă mobilizez să dau o fugă până acolo, ceea ce vă sfătuiesc și pe voi.

Sun Plaza vine în sprijinul părinților din sectorul patru și vecinătatea acestuia și organizează un târg educațional în perioada 30 august-1 septembrie. 

Timp de trei zile 14 școli, grădinițe și cluburi vă așteaptă de la 10:00 la 22:00, în zona Sun Atrium, la parterul centrului comercial.

Evenimentul va cuprinde:

  • o zonă de standuri unde puteți sta de vorbă cu reprezentanții târgului, cere oferte educaționale și afla ce vă interesează.
  • o zonă de ateliere creative  și demonstrații gratuite cum ar fi confecționarea de măști, pictură pe pânză, pictură pe pietre, mozaic, pictură pe tricouri, confecționare brățări, jocuri de atenție și memorie, activități de dezvoltare personală, quilling, pictură cu praf de marmură, canto și pian, engleză, dans, puzzle, teatru de păpuși, șah sau robotică. O modalitate excelentă pentru cei mici de a-și petrece timpul.

La aceste ateliere vor putea participa grupuri de 10-12 persoane, adresându-se copiilor de toate vârstele.

Printre instituțiile de învățământ și cluburile care vor organiza activități se numără: Grădinița Ursulețul Isteț, Grădinița Prikindel, Școala Metropolitană A.R.C, Școala Gimnazială SEB, Grădinița Ursulețul Isteț, Sarida Club, Școala Gimnazială Internatională, Premium School of Bucharest, Grădinița lilo, Grădinița cu PP Prietenii Mei, Bufnița din Tei, Grădinița și Școala Montesara.

Mai multe detalii despre eveniment aici, iar lista completă a activităților desfășurate o găsiți aici.

Eu vreau să mă interesez din timp pentru școala la care o să meargă Sara. Pentru că vreau să fiu sigură că am ales ceva ce ei o să i se potrivească, trebuie să fac multă muncă de documentare. Deocamdată, am optat pentru o altă grădiniță, de data aceasta de stat, așa  pentru noi asta e perioada schimbărilor.

Știu că înțelegeți cât de importantă este educația pentru copiii noștri, așa că vă invit să vă faceți timp și să vizitați târgul. Cu cei mici, cu cei mari, părinți, copii și bunici. Sau știți o modalitate mai faină de a vă petrece acest sfârșit de săptămână?


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.