Când e prea cald afară ca să mai încing cuptorul și să mă pun pe gătit de-a binelea, mă gândesc la o soluție simplă, ușoară și repede de făcut care să mă și încânte dar să-mi lase senzația că tocmai am ronțăit o delicioasă salată la care pofteam de când lumea și pământul.
Așa că aleg să fac wrapurile vegetariene. Pentru că am mereu ingredientele la îndemână (de obicei folosesc ce legume am prin frigider) și pentru că rezultatul este gustos și sănătos. Lipiile (wrapurile) sunt cumpărate de la Carrefour și sunt din făină integrală, însă puteți folosi orice fel de lipii găsiți în supermarket. Pe mine m-au încântat astea pentru că au în compoziție ierburi vegetariene, deci plus de gust.
Termenul de wrap vine de la englezescul a împacheta. Practic împachetăm legume trase la tigaie, într-un soi de clătită (lipie) ca să evităm să le consumăm cu pâine. 🙂
Ingrediente:
- 4 bucăți wrap;
- 3 ciuperci champignon;
- 1/2 dovlecel;
- un pumn de roșii cherry:
- 1/2 ardei gras;
- 1/2 avocado;
- 2 căței de usturoi;
- 75 de grame de brânză telemea sau tofu (eu am folosit telemea);
Mod de preparare:
Toate legumele se mărunțesc. Punem tigaia pe foc în care azvârlim o lingură de ulei de măsline. Călim pe rând, întâi usturoiul, apoi ardeiul, dovlecelul, ciupercile și roșiile. După 2-3 minute, stropim cu sos de soia și mai lăsăm două minute ca dovlecelul și ciupercile să fie pătrunse. Luăm tigaia de pe foc și amestecăm cu avocado și brânza telemea.
Pregătim wrapurile pentru împachetare și începem cu partea de jos ca un buzunar după care le rotim ca pe clătită. Și, MAGiE! Rezultatul este incredibil de delicios, asta dacă alegem să savurăm ceva sănătos de mâncare. în zilele mai călduroase. Eu am ales să-mi fac și o limonadă, lângă. Să aveți poftă!