Este a zecea-a oară când mă învârt cu mașina pe lângă mall-ul ăsta. Care o fi faza? De ce waze-ul nu-mi arată exact unde găsesc HUB-ul vieții? Dacă aș fi ascultat-o pe Andreea și luam un taxi, ajungeam mai repede și poate ceva mai veselă!

Punem la dispoziția comunității din cartier un nou spațiu de lucru, dedicat nevoilor și așteptărilor oamenilor! Creativitate prin comunitate!

Parcă îl și aud pe moderatorul de la radio cum face lobby pentru Cartier HUB. Ce atâta zarvă pentru un spațiu de lucru?

Mă trezește din visare dubița din spatele meu care claxonează nervos. Cu o mișcare bruscă de volan, trag dreapta și găsesc un loc de parcare fix la intrarea in mall. Cobor din mașină, îmi ridic privirea și văd un semn mare în fața mea pe care scrie cu litere de tipar CARTIER HUB și direcția unei săgeți.

Răsuflu ușurată și mă grăbesc spre locul cu pricina pentru că sunt deja în întârziere. Oricum, ziua asta nu are cum să meargă mai prost decât a început. Doar că în momentul în care apăs pe butonul liftului pentru a urca la etajul unu îmi dau seama… Mă enervez fără rost. De fapt, de multă vreme îmi doresc să ajung să-mi petrec timpul într-un spațiu care unește oamenii cu aceleași obiective, îi face să coopereze între ei lucrând la proiecte comune, să lupte pentru cauze comune, învățând unii de la alții. Caut de ceva timp spațiul potrivit care să mă inspire.

Pășesc înăuntru și descopăr un loc foarte prietenos, cu canapele relaxante, multe cărți și jocuri de societate. Designul se află sub semnătura celor de la nod makerspace (de fapt cred că spațiul este tot al lor). Îmi place! Are mobilier special conceput pentru organizarea de ateliere educative și de dezvoltare personală, cursuri de educație civică, cursuri de artă, de reciclare, într-un cuvânt este cadrul ideal pentru munca în echipă.

Cea mai mișto chestie este că pe fundalul unei atmosfere prietenoase se aude un cafe jazz inspirațional.

Mă așez la o masă de lucru, îmi deschid laptopul și las ideile să curgă. Am destul material în minte, iar locul ăsta îmi permite să intru în starea mea preferată de scris și să mă concentrez. Minutele trec, rândurile cresc, iar eu mă trezesc două ore mai târziu, ca dintr-o călătorie fabuloasă din care tocmai am venit cu un mare zâmbet pe față!

Cartier Hub și-a făcut treaba foarte bine. Și sloganul lor la fel: Creativitate prin comunitate!  Mă grăbesc spre casă cu o mare satisfacție pentru că am găsit, în sfârșit, un loc care mă inspiră și care mă îndeamnă la scris!

Acest text l-am scris la întâlnirea Digital Parents Talks din 20 aprilie 2019, la îndemnul Livianei Tane, fondatoarea The Storytailors și The Writing School. Workshopul a fost cu și despre scris și am învățat foarte multe lucruri faine și utile. Cel mai tare mi-a plăcut că am descoperit-o pe Liv și că am furat un pic din dragostea și pasiunea cu care scrie.

Am sintetizat câteva idei (pe care le-am aflat la DPT) pentru momentele în care apar blocaje în scris:

  • Când nu ai habar despre ce să scrii, SCRIE DESPRE CE ȘTII!
  • IA-ȚI IDEILE DE LA OAMENI!
  • SHOW, DON’T TELL! cu referire la faptul că poți evita adverbele și adjectivele clișeice și în loc poți descrie mai bine (altfel) ceea ce vrei să spui.
  • Întreabă-te PENTRU CINE SCRII, și scrie pentru cine îți propui!
  • FĂ-ȚI O STRUCTURĂ! – poate să cuprindă ideea, partea de documentare, perspectiva din care spui povestea, tehnica scrierii, scrierea propriu-zisă și apoi rescrierea.
  • WRITE DRUNK, EDIT SOBER! (HEMINGWAY).

Pe scurt, întâlnirea a fost foarte faină, cu multe lucruri de notat și de luat aminte pentru mai târziu. Mai pe lung, te invit să participi la workshopurile și cursurile Livianei. Este minunată și o să-ți îmbunătățești skill-urile de scris. Te ghidează fără să intervină în stilul tău de scriere, astfel că o să afli exact ce ți se potrivește!

Acest atelier este un concept PARENTING PR, iar partenerii evenimentului au fost Cartier Hub, Restaurant Piața Negustorilor, Techir și Mihai Raitaru.

foto@Mihai Raitaru


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.