O primăvară inspirată începe cu o ședință de fotografie!

De când așteptam să înflorească cireșii din grădina japoneză ca să dau o raită pe acolo. În fiecare început de aprilie (anul trecut s-a întâmplat la sfârșit de lună) aștept cu nerăbdare să revăd florile rozalii ale vestiților copaci originari din Japonia, dar pe care îi găsim și în parcul Herăstrău din București. De obicei, grădina nu rezistă mult schimbărilor de temperatură, iar floarea de cireș se scutură în câteva zile, însă, eu profit de moment, ca să le imortalizez în fotografii.

Despre semnificația florii de cireș japonez

Florile de cireș japonez –numite sakura– au o profundă semnificație simbolică în Japonia, prin existența lor foarte scurtă –durează aproximativ săptămână- dar și prin frumusețea lor nemaiîntâlnită, concentrând în câteva firave petale roz o adevărată filozofie de viață. (sursa aici)

Dacă în China floare de cireș simbolizează frumusețea feminină, în Japonia sakura înseamnă natura efemeră a vieții.

Superbele flori pasagere ale cireșilor semnifică faptul că totul este trecător, inclusiv viața, care trebuie sărbătorită pentru frumusețea ei. De altfel, soldații japonezi erau cunoscuți ca cei mai mari admiratori ai cireșului japonez deoarece, prin prisma profesiei, viața lor se sfârșea foarte devreme.

Simbolul sakura face apel și la perioada de înflorire trecătoare a frumuseții femeilor, dar și la noi începuturi, mai ales că perioada în care înfloresc cireșii japonezi corespunde cu începutul anului academic și a anului fiscal în Japonia (1 aprilie). ( sursa www.rfi.ro )

Anul acesta, am inaugurat kimono-ul primit din Japonia și l-am rugat pe Ștefan să-mi facă câteva fotografii cu burtica. Știu sigur că o să vină o perioadă în care o să-mi amintesc cu drag de aceste zile faine așa că am preferat să aleg un cadru în natură, colorat și vesel!

Machiajul feței l-am realizat singură! Știu că mai am mult de lucrat până să ajung la look-ul de gheișă autentică, însă m-am amuzat să-mi aplic un fond de ten deschis la culoare care vine în contrast cu buzele de un roșu aprins.

Cât despre purtatul kimono-ului pot spune că este un articol foarte lejer și confortabil. Nici că puteam alege ceva mai potrivit pentru burtica mea! Iar florile desenate pe material sunt incredibil de frumoase!

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.