De când sunt vegetariană pot spune că am descoperit bucătăria! Îmi place la nebunie să încropesc un aluat de tartă, apoi să combin legumele între ele, să presar puțină brânză pe deasupra și astfel să inventez o multitudine de rețete diferite dar în același timp delicioase pe care să le savurăm în familie.
De exemplu, tarta sărată cu ciuperci și spanac este, pe lângă o gustare delicioasă, o sursă bună de fier și vitamine pentru organism. Iar mie îmi place să mănânc sănătos fără să fac rabat de la gust și calitate. Se gătește foarte ușor și are la bază ingrediente simple pe care le iei de la magazinul din colț sau din piață. Pun rețeta mai jos:
Tartă sărată cu spanac și ciuperci
Ingrediente
Pentru blat:
- 250 grame de făină
- 125 de grame de unt
- un ou
- un praf de sare
Pentru compoziție:
- 4 ciuperci champignon
- o mână de spanac fiert
- caș zvântat sau mozzarela
- 4 ouă
- 150 de grame smântână sau iaurt (eu le-am folosit combinate)
Timp de preparare: 30 de minute
Mod de preparare:
Ingredientele pentru blat se amestecă cu mâna până ce untul se contopește cu făina și totul se transformă într-un aluat lipicios dar fraged. Este important să lăsăm acest aluat la frigider măcar 30 de minute, după care să-l întindem pe o foaie de copt, să-l așezăm într-o formă de tartă rotundă și să-l înțepăm cu furculița. Acest procedeu se face ca să nu lăsăm coptura să crească. Pasul următor este să-l băgăm la cuptorul încins la 185 de grade pentru 10-15 minute, dar nu înainte de a așeza o altă foaie de copt pe deasupra peste care aruncăm boabe de fasole. Prin presare, aluatul nostru nu o să se umfle ci va deveni forma perfectă pentru tarta noastră.
Compoziția de umplutură se pregătește extrem de simplu. Ciupercile se călesc în puțin ulei, se stropesc cu sos de soia, se scurg de apă și apoi se amestecă cu spanacul dat prin blender (eu am folosit Nutribullet red 600 W), cu ouăle, cu brânza rasă și cu smântana! Compoziția se toarnă peste crusta de tartă și se lasă la cuptor pentru încă 45-50 de minute!
Nu știu cum vi se pare vouă dar pe mine mă încântă culoarea verde în mâncare pentru că știu că verde înseamnă sănătate! Cam așa ar trebui să arate tarta după ce o scoatem de la cuptor! Atenție! Se servește și rece și caldă însă eu recomand să fie lăsată la frigider una-două ore și apoi savurată!
Poftă bună! Și mai poftiți la delicii vegetariene!
Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici sau să te abonezi la newsletter.