foto: Aliona Danilescu- fotograf de eveniment

Nu știu când au trecut cele două trimestre de sarcină și iată-mă în luna a șaptea, cu o burtică mai mare decât mă așteptam să fie, cum simt crescând o viață în mine!

Este deja prea evidentă pentru că burta se suie și se coboară în mișcări vălurite de foarte multe ori pe zi. Alte dăți, simt lovituri de piciorușe în uter și aproape mă opresc din ceea ce fac ca să-mi dedic toată atenția mea cuiva mic, care mă trage de mânecă.

Este atât de frumoasă așteptarea asta încât, aproape am uitat de primele patru luni de grețuri și vărsături! Nici măcar de stările de leșin nu-mi mai amintesc decât vag. Știu însă, sigur, că mă trezesc în fiecare dimineață zâmbind prostește, pentru că îmi văd burtica crescând și pe cealaltă fetiță jucându-se cu buricul meu. Și-atunci mi le imaginez pe amândouă, pe covorul sufrageriei noastre, chichotind și punând la cale tot felul de șotii. Inima mi s-a umplut cu iubire pentru încă o inimă care crește foarte aproape de a mea.

Este, poate, cea mai frumoasă perioadă a sarcinii! Încă mă mai pot deplasa fără să obosesc foarte tare, burta este măricică, bebelușa își face simțită prezența mai mult ca niciodată, iar eu radiez ca o nucă de cocos încă dedecojită! Pentru că frumusețea mea este pe dinăuntru! În minunea pe care o face corpul unei femei de a adăposti o nouă viață! În puterea de a naște și de a găsi forță acolo unde nimeni nu a căutat-o, vreodată! În încântarea mea de a fi mamă de două fetițe!

Nimeni nu zice că ce o să urmeze este simplu, însă eu știu sigur că iubirea pentru fetele mele și viceversa, o să ne dea putere să trecem împreună peste provocările de zi cu zi și că toți patru o să ne găsim împlinirea într-o nouă formulă! Una în care nu există rețete și nici trucuri pentru a merge mai departe, ci dimpotrivă, unde lucrurile vin de la sine, în modul lor firesc și natural.

Iar dacă, la un moment dat, o să mă împleticesc pe drum și o să încep să mă plâng, că de fapt nu e totul roz și strălucitor, o să mă întorc să recitesc rândurile astea, ca să-mi amintesc ce contează cu adevărat! Urmează multe schimbări, dar simt, că de data asta, sunt pregătită să le întâmpin cu brațele deschise. Să le spun că nimic nu mă mai sperie atât timp cât eu și familia mea suntem sănătoși și împreună!

Cu toate că sarcina cu Sara a trecut mai încet și a fost mai îndeaproape observată, de data aceasta știu exact de ce sunt fericită! Iar faptul că mă trezesc în fiecare dimineață cu zâmbetul pe buze, mă face să-mi amintesc cât de norocoasă sunt!  Și că ce mă așteaptă este cu adevărat minunat!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.