De când voiam să împart cu voi această super rețetă de burger (fără carne)! Deși am gătit-o în repetate rânduri, aproape niciodată nu m-am oprit să fac câteva fotografii. Asta până ieri când am zis gata, această rețetă delicioasă și foarte simplu de preparat trebuie să fie împărtășită și iubitorilor de haloumi și de legume la grătar!

Majoritatea prietenilor noștri cred că o masă fără carne nu poate fi sățioasă ori la fel de gustoasă! Ei bine, eu gătesc rețeta asta ca să dărâm acest mit și să demonstrez că burgerul se poate prepara și în bucătăria personală, iar rezultatul poate fi mult mai sănătos și mai gustos ca cel pe care îl întâlnim în restaurante și fast food-uri.

 

Burger cu haloumi

Ingrediente (2 porții):

-2 chifle de burger

-100 grame brânză haloumi

-1 roșie

-1/2 vânătă

-1 avocado

-1 ardei

Pentru sos:

-2 linguri de iaurt grecesc

-1 cățel de usturoi

-1 praf de sare

Preparare:

Se taie legumele rondele sau felii și se pun pe grătar, stropite cu câteva picături de ulei de măsline. Brânza haloumi se gătește tot pe grătar, iar chiflele se perpelesc ultimele. Apoi se asamblează după bunul plac si se servesc cu sosul rezultat din amestecul de iaurt, usturoiul zdrobit și praful de sare!

Poftă mare!

 

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.