Trebuie să renunți la câteva dintre lucrurile pe care le faci! Ești prea ocupată, ți-ai luat prea multe pe cap și te stresezi prea mult! O să-ți dai seama la un moment dat că tot ce contează este familia ta!

Așa s-a terminat discuția de dimineață cu mama la telefon! Și îi dau mare dreptate! Mereu am știut că o să vină o vreme în care o să ma epuizez și nu o să le mai am pe toate sub control! Nu pentru că am clacat eu ci pentru că m-am băgat în prea multe! Job, blog, articole si video la site-ul desprecopii.com, acolo unde sunt redactor, fotografii și multe alte sesiuni de prelucrare foto, curat, gătit si multe altele de făcut care intervin în fiecare zi! Astea pe lângă luat copilul de la grădiniță, alăptat, schimbat, jucat, citit povești, hârjonit și așa mai departe!

Îmi plac toate astea, îmi place ceea ce fac! Fiecare activitate îmi aduce multă energie și satisfacție iar ideea la a renunța la ceea ce fac mă întristează mult! Doar că NU MAI POT și atunci cel mai corect din partea mea este să-mi recunosc limitele și să ma rezum la CE POT să fac și ce mă face cel mai fericită! 

Ce este cel mai important pentru mine? 

FAMILIA mea este pe primul plan! Cu toate acestea, de multe ori fac compromisuri în defavoarea familiei mele. Deși îmi propun să stau mai mult pe acasă, să petrec mult mai mult timp cu fetița mea, la sfârșitul săptămânii îmi dau seama că m-am lăsat prinsă în activitățile de zi cu zi, că am încercat să rezolv multe dintre sarcinile pe care mi le propusesem și că nu am reușit să fac ce este esențial pentru mine: să petrec timp cu ai mei, să FIU acolo.

Ce îmi mai aduce satisfacție? 

Munca mea. Faptul că învăț zi de zi ceva nou, faptul că mă antrenez să fiu tot mai bună, să-mi depășesc limitele, să trec peste propriile blocaje și să vreau tot mai mult. Un mare sentiment de mulțumire și de satisfacție vine la pachet cu dragostea pentru meseria mea. Cred cu tărie că succesul unui job perfect constă și în faptul că utilul se îmbină cu plăcutul.

Ce mă face să mă relaxez? 

Îmi place atât de mult, dar atât de tare să scriu pe blog. Câteodată mă trezesc în fața calculatorului și cuvintele curg, firesc, nerăbdătoare să fie scrise undeva. Iubesc să țin camera foto în mână și, descopăr cu uimire, o altă categorie de oameni, din spatele vizorului aparatului de fotografiat! Mai îmi place să citesc belestristică sau povești! Jazzul era și el printre favoritele mele, însă, de când a apărut năzdrăvana  nu mi-am mai dat voie să-mi satisfac această mică plăcere nevinovată!

Ce pot să fac din când în când? 

  • Pot să-mi găsesc echilibrul prin plecări din București împreună cu familia mea. Așa mă relaxez cel mai bine și-mi dau voie să respir.
  • Pot să am grijă să nu mă aglomerez cu prea multe proiecte într-o perioadă scurtă de timp. Ori mă angajez să termin treaba lungind perioada ori refuz politicos proiectul.
  • Pot să-mi prioritizez acțiunile, și, în funcție de acest lucru decid și cât de mult timp acord pentru fiecare.
  • Pot să conduc mai puțin și să aleg mijlocul de transport în comun. Știu că o să pierd mai mult timp în trefic, însă mie îmi place să zic că de fapt câștig pentru că apuc să citesc sau să-mi fac notițe.
  • Pot să mă aplec mai mult asupra celor din jurul meu. Să-i ascult mai mult și să vorbesc mai puțin.

Și în final pot să renunț la tot, și să fiu doar eu cu Ș și cu fetița noastră! În fond, asta este tot ce contează!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.