Credits: @Photogenica

De fiecare dată când mă gândesc la numele Sarei, îmi amintesc de faptul că așa a vrut destinul ca ea să se numească. Îmi place mult numele de Sara, însă nu am știut întotdeauna de el și nici prin cap nu mi-a trecut că o să am, la un moment dat, o fetiță năzdrăvană pe care o vom boteza astfel.

Povestea numelui a început într-o seară ca oricare alta, când am văzut la televizor o tânără, iar în dreptul ei apărea scris numele de SARA. Și parcă s-a aprins un beculeț. Nu „Sarah”, nici „Sarra”, ci simplu SARA. Atât de firesc și plăcut atunci când este rostit. Țin foarte bine minte momentul și îmi mai amintesc că, deși nu îi spusesem lui Ștefan încă, cum mi-ar plăcea să ne botezăm fetița, în clipa aceea mi-am dat seama că bebe din burtică și-a găsit numele pe care îl va purta toată viața.

Apoi au urmat tot felul de coincidențe frumoase care ne întăreau și mai mult ideea că Sara este numele potrivit pentru copilul nostru. Prima a fost la o piesă de teatru, când personajele principale aveau numele de familie la fel ca al nostru, tatăl se numea tot Ștefan și pe fetiță o chema (ghiciți cum?!) Sara! A doua a fost când ne-am uitat la filmul Everest și Keira Knightley avea o fetiță în burtică, iar tatăl a insistat ca numele ei să fie tot Sara. Pe urmă oriunde mergeam, orice făceam ceva ne amintea de numele ăsta (un câine, un copil, denumirea unui pachet de biscuiți) și părea din ce în ce mai clar că fetița noastră așa trebuie să se numească.

Așadar ne decisesem cu privire la alegerea numelui, eram foarte încântați de el, însă atunci când l-am împărtășit cu părinții noștri, au apărut tot felul de întrebări și sugestii. Cea mai mare problemă era că numele Sara nu apare în calendarul creștin ortodox și că nu se numără printre sfinții pe care biserica îi sărbătorește an de an. Deci, îi răpeam copilului meu, dreptul să își sărbătorească ziua de nume. Hmm!

Bineînțeles că m-am pus pe căutat și am găsit numele de Sara, iscălit în calendar pe 13 iulie, așezat în rând cu ceilalți sfinți sărbătoriți. Oricum fetița din burtică se năștea tot în iulie, așa că am fost foarte fericită că pot să împac pe toată lumea, dar mai ales că o să am o micuță Sara, unde semnificația numelui înseamnă în ebraică prințesă, doamnă, regină, conducătoare.

Sara este o versiune a numelui evreiesc, Sarah, un nume purtat de prima soție a lui Aavram și mama lui Isaac.

Zilele au trecut și momentul în care urma să-mi țin bebelina în brațe, să ne cunoaștem și să avem parte una de cealaltă, se apropia cu pași repezi. Aveam totul pregătit, cumpărat, spălat, călcat, dezinfectat. Ziua visam la momentele în care o să o cunosc pa când noaptea trecea tot mai greu, burta creștea, eu nu mai reușeam să-mi găsesc confortul și locul. Aveam peste 15 kilograme în plus, unele mă apăsau pe uter și mă făceau să merg des la baie. Abia așteptam să nasc, dar, cu toate acestea visam la o naștere naturală. Voiam ca Sara să vină pe lume când este momentul potrivit, așa că, mă înarmam cu răbdare și optimism și îmi făceam curaj să aștept momentul potrivit.

Credits: @Aliona Danielescu

Când am împlinit 42 de săptămâni și depășisem termenul de gestație am început să am contracții nedureroase însă destul de prezente. Îmi spuneam de fiecare dată că astăzi este momentul, însă, după un control în spital, reveneam acasă și pufăiam ca un copil nerăbdător întrebându-mă mereu, când o să nasc!

Sara s-a născut de ziua ei!

Una din cele mai fericite zile din viața a fost miercuri, pe 13 iulie, de Sfânta Sara, atunci când, după un travaliu lung și extenunat, micuța Sara a venit pe nume. De ziua ei! Ne-am bucurat nespus și mi-am dat seama că lucrurile se petrec atunci când este rostul lor să se întâmple, fără să le forțăm noi într-un fel sau altul. Și astfel, mi-am dat seama, că povestea numelui Sarei nu a fost o coincidență ci mai degrabă, așa a fost să fie. Am urmat cursul firesc al lucrurilor și viața mi-a arătat că fiecare dintre noi avem un destin pe care trebuie să-l urmăm.

P.S. Ne bucurăm de fiecare dată când îl citim pe Eminescu și ne imaginăm o anumită fetiță cocoțată pe un deal! 🙂


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.