Sunt multe lucruri nedrepte pe lumea aceasta. Unele sunt despre oameni singuri și copii fără părinți, despre bătrâni a căror grijă nu o mai are nimeni și despre animale părăsite sau maltrate. Altele sunt despre sate întregi care mor de foame sau de sete, despre zone sărace fără acces la condițiile minime de trai decent.

Un copil este nevinovat și nu merită să sufere!

Oricât de crudă ar fi soarta unui om, ce nu pot suporta și mi se pare îngrozitor de trăit este atunci când îți privești copilul bolnav, cum suferă și se încovoaie de durere, cum se vaită, cum plânge și tu nu poți să faci nimic ca să-l ajuți.

Există multă suferință pe planetă, dar cea mai cruntă este durerea unui copil.

Povestea Denisei începe încă de la naștere, unde a venit pe lume dintr-o sarcină triplă, însă, din păcate, cu mari probleme de sănătate. Diagnosticată la vârsta de 6 luni cu tetrapareză spastică, o formă de paralizie cerebrală în care sunt afectate membrele superioare și inferioare, fiind un sindrom de neuron central, părinților li s-a spus că Denisa are dureri musculare incredibil de mari iar creierul său lansează comenzi greşite membrelor inferioare; tendoanele picioarelor i s-au scurtat, iar mersul n-a fost niciodată posibil în aceste condiţii.

În ciuda ședințelor de recuperare: kinetoterapie, hidroterapie, injecții cu toxină botulinică, a ședințelor de terapie ocupțională și de logopedie și a unei operații de strabism, în ciuda eforturilor supraomenești pe care părinții Micuței (așa i se spune) s-au străduit să le facă, Denisa nu are o viață normală. Vine la grădiniță însoțită de bunica ei, are nevoie de ajutor să se deplaseze și uneori tot ce poate să facă este să-i privească pe ceilalți copii, cum se joacă și cum aleargă sub ochii ei.

Salvarea poate veni dacă părinții Denisei reușesc să strângă cei 60000 de dolari, necesari pentru cele două intervenții chirurgicale din St. Louis (Missouri, Statele Unite ale Americii): rizotomie dorsală selectivă și o operație ortopedică.

Povestea Denisei este scrisă pe site-ul Pașii Denisei, acolo unde există fotografii cu Micuța și documente care să ateste veridicitatea situației în care se află.

Micuța, este o fetiță pozitivă și zâmbitoare. În ciuda durerilor musculare foarte mari, nu vrea nimic mai mult decât șansa la o viață normală! Colegii Denisei sunt foarte empatici și se străduiesc să-i facă viața mai ușoară.

Haideți, împreună se poate!

Hadeți să ne mobilizăm, nu e prima dată când o facem! Sunt sigură că atunci când ajutăm cu un pic din ceea ce avem, puțin cu puțin se transformă în foarte mult pentru celalălalt, și astfel contribuim la schimbarea unei vieți în bine și îi oferim în dar unui copil șansa la o viață normală.

Pagina de facebook o găsiți aici, site-ul se numește Pașii Denisei. Puteți dona sau puteți share-ui cazul ca să ajungă la cât mai multă lume. Împreună facem o lume mai bună.

Ana Nicolescu (Mămica Urbană) s-a implicat în caz pentru că o cunoaște personal pe Denisa. A mobilizat o întreagă comunitate de bloggeri și astfel a luat naștere Pașii Denisei. Despre acest caz, Ana a scris aici.

Contul pentru donaţii este deschis la Raiffeisen Bank: RO56RZBR0000060018118694.

Click pe Donează și ajut-o pe micuța Denisa să facă un pas mare!

 

Printre susținătorii acestui proiect se află Ana (Mămicaurbană.ro), Alina (Familia Hai-Hui), Georgiana (Idrilog.ro) și Mihai Răitaru.


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.