De când mă știu îmi place muzica. Să o ascult, să o fredonez, să dansez pe ea și cel și cel mai mult îmi place să improvizez. Cred că o lume cu muzică ne crește, ne dezvoltă gândirea, ne relaxează și în același timp ne eliberează. Muzica ne inspiră!

Cânt de mică (când eram copil am cochetat cu vioara, apoi am făcut parte din corul de copii al școlii) însă în ultimii ani m-am făcut auzită doar în duș sau seara, când o adormeam pe Sara. Vreau să vă spun că nu îmi închipui viața fără muzică.

Am în casă 3 chitare, un pian, un sintetizator și multe alte accesorii care țin ritmul într-o piesă muzicală. Mai am lângă mine una bucată soț care m-a făcut să ascult jazz și care îmi cântă și mă încântă de câte ori are ocazia. Pentru cei care nu știu, Ștefan face muzică de mai bine de 20 de ani, este fondatorul unei trupe rock și știe să cânte la pian, chitară, bass și nu m-ar surprinde să învețe repede și un alt instrument.

Așa că fetița năzdrăvană, cu voia ei sau fără, s-a pricopsit cu multe jucării ce imită instrumentele muzicale. Voiam să vedem dacă o încântă ideea și eram curioși dacă muzica o interesează.

Copiii care învață să cânte la un instrument își dezvoltă atenția, autocontrolul și abilitățile motrice

S-a demonstrat că atunci când cânți la un instrument sunt stimulate zone din creier care nu sunt utilizate în mod normal în acțiunile de zi cu zi. Asta înseamnă că prin studiu aprofundat și repetiție, se poate ajunge la performanță și că a cunoaște un instrument muzical și a cânta la el presupune executarea unor acțiuni complexe de coordonare a mișcărilor, totul pe o concentrare susținută.

Toate acestea sunt coroborate de distracția și amuzamentul pe care îl ai atunci când creezi sunete muzicale. Muzica relaxează, inspiră, ne aduce o stare de bine. Când ascultăm muzică, creierul nostru eliberează dopamină, denumită și hormonul fericirii.

Ce credeți? Sara e fascinată de muzică și de sunetele vibrante ale corzilor. Îi place să se joace la clapele pianului, să bată la tobe sau să cânte la xilofon. Eu bănuiesc că acest fapt se datorează lui Ștefan pentru că i-a zdrăngănit din chitara lui clasică, ori de câte ori a avut ocazia. Și nu pot să nu sar în sus de fericire numai la gândul că, într-o zi, poate cei doi vor face echipă și vor cânta împreună!

Prima chitară de jucărie

Am făcut ceva muncă de cercetare și am găsit acestă chitară din lemn, de la NATURICI, foarte simpatică, din gama Sevi, potrivită pentru nevoile Sarei. Mi-a plăcut mult faptul că acest brand  promovează produsele Sevi ca fiind obiecte pline de suflet și căldura, care rezistă și sunt iubite o perioada lungă de timp. Prin achiziționarea unei jucării Sevi se contribuie la protejarea mediului deoarece Sevi se preocupa mereu de plantarea de copaci tineri în zone protejate (îmi place ideea de reîmpădurire).

Chitara e robustă, bine făcută și nu are părți ascuțite sau periculoase. Culorile si vopsele produselor Sevi sunt non-toxice și rezistente la salivă, iar cu toate că această jucărie este recomandată copiilor peste 3 ani, aceste aspecte o face potrivită și pentru copiii mai micuți.

M-a încântat ideea că jucăriile și celelalte articole SEVI sunt prelucrate cu grijă, în mod artizanal, de la conturarea formei jucăriei până la imprimarea și pictarea acesteia, ceea ce face ca fiecare produs sa fie unic. Totul se realizează manual, nimic nu este automatizat, de aceea micile diferențe dintre produse sunt caracteristice produselor hand-made și aduc o valoare sporită acestor jucării.

Nu trebuie să vă mai povestesc cât de fericită este fetița năzdrăvană cu propria ei chitară. Mă surprinde cu felul în care îl imită pe Ștefan atunci când el cântă și îmi place că este perseverentă, vrea să-mi arate că și ea poate să scoată diferite sunete sau să țină chitara de jucărie într-un anume fel.

Și ca să fie treaba treabă, cu ce credeți că am asortat aceast instrument muzical colorat? Cu o rochiță multicoloră care se potrivește de minune cu zâmbetele și energia cu care Sara ne-a obișnuit. Rochița roz cu fluturași este realizată din bumbac organic și o găsiți pe site-ul Naturici, la secțiunea îmbrăcăminte/ fuste și rochițe. Are un design foarte fain și o croială modernă și imprimeul mă duce cu gândul la zbor.

Cât despre Sara, îmi dau seama că știe să pozeze și are atitudinea perfectă pentru treaba asta. Îi place să-i facem fotografii și se amuză teribil când știe că avem aparatele îndreptate înspre ea.

Să nu uităm să ne lăsăm copiii să se bucure de muzică! Hai să dăm tonul copilăriei! 🙂


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.