Că tot suntem la început de an și ne stabilim obiective realiste, ne convingem că anul acesta o să terminăm tabloul acela început de acum 5 ani de zile, că da, de data aceasta ne ținem de treabă, ce mai, e un nou an, așa că dacă nu ne lăsăm pe-o sprânceană sunt mari șanse să bifăm mare parte dintre țelurile de care am promis că ne ținem.

Eu cred că omul cât trăiește încearcă, așa că, chiar dacă nu mă pot abține și chiar dacă nu-mi iese întotdeauna, eu mă încăpățânz să testez chestii și să încerc toate variantele care mă fac fericită.

Cum ar fi faptul că azi dimineață, la serviciu, am ales să-mi dezinstalez aplicația FACEBOOK de pe telefon. Și mi-a trebuit mare curaj să fac treaba asta. Pentru că nu e tocmai simplu să mă las, așa, deodată. Această rețea de socializare se instalase binemersi în rutina mea zilnică și nu mă lăsa să mă plictisesc. Recunosc, mare parte din chestiile care îmi apăreau pe FEED erau porcării, însă acest lucru se datorează și faptului că încă nu am apucat să fac curățenie în lista mea de prieteni. Dar, exista și o parte interesantă, care mă conecta cu ceilalți și mă făcea să fiu la curent cu multe lucruri, importante pentru mine ( ÎNCĂ).

Cum arată o zi fără facebook pe telefon?

Primele momente fără facebook seamănă foarte bine cu starea de sevraj. Începi și te agiți, la început ușor, apoi devii din ce în ce mai evident. Butonezi telefonul, deși nu știi exact ce vrei să faci pe el. Îți faci curățenie în mail-uri (era timpul să te apuci și de treaba asta), vorbești un pic pe MESSENGER, că de, e o aplicație independentă de facebook și aștepți să ți se întâmple ceva interesant, să te deconectezi.

Dacă reușești și te detașezi de faptul că îți lipsește o amărâtă de aplicație din telefon, îți dai seama că viața poate fi chiar mult mai interesantă. Câteva glumițe mai târziu, am savurat o ceașcă întreagă de cafea fără să mă gândesc la nimic, și mai important, fără să țin telefonul în mână. De fapt, am realizat, că mult doritul meu smartphone a rămas abandonat pe birou câteva ore bune.

O zi fără facebook poate fi detoxifierea de care aveai nevoie!

Eu m-am simțit un pic mai liberă și ceva mai nepăsătoare. Ba mai mult, mi-a plăcut faptul că am ajuns acasă și mi-am concentrat toată atenția mea asupra Sarei. Ne-am jucat, am gătit și am profitat din plin de timpul petrecut împreună.

Recunosc că am avut și momentele mele, atunci când îmi venea să-i telefonez soțului să intre pe desktop și să-mi verifice pagina de facebook, să mă anunțe dacă nu arde ceva în lume online-ului. Mă rodea curiozitatea.

Seara, nu m-am putut abține și am postat o fotografie cu cina noastră babyfriendly (tagliatelle cu broccoli și avocado) pe pagina de facebook mămica zburătoare.

Dar atât. De pe telefon, chiar nu am mai intrat. Poate pe Chrome un pic după ce am adormit-o pe Sara. Pentru că, da, pot să trăesc fără facebook pe telefon, dar trebuie să o iau treptat, pentru că o dependență nu e ușor de tolerat.

O zi fără facebook poate fi și tristă dar și bucuroasă. M-au bântuit sentimente mixte.

Ce am câștigat?

  1. Timp
  2. Timp
  3. Și mai mult timp

Da, ziua nu am mai trecut atât de repede. Am reușit să mă concentrez la muncă și să-mi fac treaba fără să mă perturbe nimic. Acasă, am gătit, m-am hârjonit cu Sara, am scris 2 mail-uri și culmea, am tras și un pui de somn. Dacă mă gândesc mai bine, nu am pierdut nimic ci am avut numai de câștigat! Dar, nu vreau să mă precipit așa că revin cu impresii peste câteva zile. Când degetele nu mă mai mânâncă să dau scroll mereu.

Hai că învățăm să respirăm și fără facebook pe telefon! Sau…


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.