Voi cum sărbătoriți anii de căsnicie? Ce faceți special? Cum evitați să aveți o aniversare stângace? Trebuie neapărat să-mi povestiți cum petreceți o astfel de zi, pentru că eu fac ce fac și iar dau cu bâta în baltă!

Un episod dintr-un celebru serial de televizune promova ideea că succesul unei căsnicii crește cu cât nunta merge mai rău. Nu știu cât de valabilă e chestia asta la noi, deși am avut o nuntă cu peripeții, însă sincer sper ca viața noastră de cuplu să nu ajungă vreodată să semene cu aniversările noastre stângace.

5 ani de căsătorie

Când m-a anunțat domnul Facebook dimineață că se împlinesc 5 ani de când am fost luată pe semnătură, aproape nu mi-a venit să cred. Pentru că deși, de regulă, eu știu aniversările și le țin minte mereu, de data aceasta uitasem complet ce zi este și ce sărbătorim. Noroc cu rețelele de socializare. Te mai scot din reverie.

Am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Ștefan să-i sugerez o mică ieșire. Nu știu cât o fi fost de încântat sau cât chef avea de ieșit, cert este că domnul meu a făcut tot posibilul să-mi fie pe plac. Pe conceptul happy wife, happy life! 😀

Urma să avem o altfel de întâlnire între doi oameni care deși s-au văzut zilnic, nu s-au mai întâlnit de ceva vreme. (La drept vorbind, nu mai știu de când nu am mai petrecut o seară în doi) . Meseria de părinți ne-a cam privat de timp pentru noi, de povești liniștite spuse la un pahar de vin și de cinele romantice cu care fusesem eu obișnuită cândva.

M-am gătit ca un copil care așteaptă o surpriză, m-am aranjat cât de cât (cu Sara agățată de picioarele mele), mi-am încălțat repede pantofii cu toc, am tras trenciul de ploaie pe mine, am înhățat umbrela și cu soțul la braț, dusă am fost. Seara abia începea și era promițătoare. 🙂

El: -Ai luat talonul, da? …(liniște) Eu: Ce talon?

Și de aici a pornit. Că unde mergem fără talonul mașinii, că e sâmbătă seara și poliția stă la pândă, că de unde să ghicesc că vrei să iau talonul ,că eu credeam că e la tine, ba la tine. Și uite așa, încet, dispărea și cheful nostru de a mai sărbători ceva.

Afară turna cu găleata, eu zgribuleam în dresurile subțiri și în stiletto speciali aleși pentru ieșirea cu pricina. Iar în ton cu vremea urâtă de afară, cu o atitudine de toată jena, am început să reclam frigul, mersul prin bălți pe tocurile fragile și parcatul mașinii la cucul măcăii, când eu, în tot timpul ăsta, sugerasem să mergem cu Uber.

Știți cum e? Unei femei nu-i trebuie un motiv real ca să se certe. E de ajuns să nu-i convină ceva, cât de mic, iar de acolo pornește furtuna. Trăncăneam mai ceva ca o moară stricată și nu mă mulțumea nimic.

Reset-ul l-am primit de la soțul meu înțelept, care știe de fiecare dată cum să-mi dea peste nas și să mă coboare cu picioarele pe pământ. Ascultați la el:

Mai ții minte, acum 5 ani, când îți cântam la chitară în Cișmigiu, pe ploaie? Nu părea să te deranjeze foarte tare, nici frigul, nici picăturile de ploaie și nici faptul că eram uzi!

Și aici avea dreptate. Uitasem să mă bucur de lucrurile care contează cu adevărat și aproape am stricat o seară cu potențial, doar pentru că am devenit ceva mai pretențioasă ca acum câțiva ani. Ironia este că mă simt mult mai împlinită și fericită ca la început, așa că nu știu de unde vin capriciile astea. Sunt mai conștientă de ce am, trebuie doar să fiu și recunoscătoare și nu mă las prinsă în micile detalii care chiar nu contează!

Atunci am realizat. Și ce dacă m-am plimbat în ploaie, în centrul vechi al capitalei, înfrigurată și cu hainele ude? Îmi aveam soțul la braț și dârdâiam a fericire! Iar asta face cât o mie de plimbări cu uberul, de parcări în fața restaurantului și de coafuri uscate și perfect aranjate. Tălpile mele ude mi-au ținut de urât cât am râs, mai apoi, cu Ștef, amintindu-ne de noi, cei de la început.

Și, deși a debutat prost, seara a continuat bine, natural, mai frumoasă decât orice închipuire pe care mi-aș fi făcut-o inițial! 🙂

Așa că la mulți ani nouă, cu tot cu stângăciile caracteristice! :)))

 


 

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.