Întâlnirea părinților digitali organizată în numele Digital Parents Talk – ediția a 8-a, de Parenting PR,  a avut loc sâmbătă, 23 septembrie 2017 la Conacul Golescu.

Participând pentru prima dată la o astfel de conferință, am rămas plăcut impresionată de căldura și naturalețea cu care am fost întâmpinată acolo. O mare familie, care se iubește și se respectă și care crede că doar împreună poate aduce mai aproape de noi și de copiii noștri, lucrurile bune.

Ana Nicolescu-Parenting Pr

Nici nu am ajuns bine la Conacul Golescu și m-am umplut de energia Anei (Mămica Urbană) care ne-a întâmpinat cu zâmbete și voie bună. Cu rol de organizator și moderator, Ana ne-a transmis entuziasmul ei pentru acest grup frumos care militează pentru o lume mai bună.

” Scopul suprem este să ajungem o voce atât de puternică încât să putem schimba mentalități și legi în România din dorința de a le lăsa o țară mai bună copiilor noștri.” (Ana Nicolescu)

Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană)

Ioanei i-am devorat fiecare cuvânt spus natural și spontan. Ne vorbea la fel cum povestește o mamă copiilor ei, însă cu o simplitate și o frumusețe aparte. V-am mai spus cât mi-e de dragă? Și cum stăteam toți cu urechile ciulite să-i rumegăm fiecare sfat?

Despre branding

Ne-a mărturisit că deși nu s-a gândit niciodată să facă branding, Prințesa Urbană a ajuns în cele din urmă să fie un brand. Experiența ei cu cititorii și întâmplările cu blogul au determinat-o să-și înregistreze blogul la OSIM. Aceasta inițiativă este o metodă de autoapărare împotriva celor care încearcă să-ți fure parte din muncă sau să-și asume lucruri create de tine.

Comunitatea dă valoare

Cât de frumos spus. Faptul că există mai multe persoane care împărtășesc aceleași principii și crezuri și modul în care ei interacționează pentru sprijinul reciproc, formează o comunitate. În discursul Ioanei, am realizat că de fapt, cei ajutați suntem noi, părinții, cei care luptăm pentru a ne crește și educa copiii cu blândețe, încredere, respect și siguranță.

Prințesa Urbană se implică activ și în viața offline a cititorilor ei: organizează întâlniri și evenimente special pentru aceștia.

Evelina Necula  (Kinderpedia)

Evelina ne-a împărtășit din experiența personală, câteva din strategiile care au ajutat-o să pună pe picioare Kinderpedia, o aplicație pentru interacțiunea între părinți, educatori și copii. Multă muncă și energie trebuie depusă dacă vrei să construiești o astfel de afacere, eu asta am reținut din tot discursul ei. Și să nu încetăm să luptăm pentru visele noastre. Fiecare hop ne umple de experiență și ne dă o lecție de viață.

Diana Ghindă (Training Cafe)

Diferența dintre comunitate și trib

Diana ne-a explicat pe înțelesul tuturor cum tribul are în frunte un lider, pe când o comunitate se formează în jurul acelorași principii, idei, preocupări și pasiuni. Faptul că există atât de multe lucruri comune, încheagă de fapt comunitatea și face ca fiecare membru să aducă ceva valoros. Spre deosebire de trib, oamenii unei comunități interacționează și prin efortul comun pot aduce schimbări în bine.

Lavinia Pavel – Parenting Pr

Am reținut trei aspecte necesare oricărui deținător de blog.

  • get relevant
  • get trusted
  • get popular

În ceea ce privește partea de SEO, Lavinia ne-a explicat că SEO înseamnă optimizare pentru motoarele de căutare și că acest proces repetabil este pentru a transmite acestor motoare factual că semnalele web site-ului nostru merită să fie afișate în urma căutărilor.

Care sunt obiectivele unui articol?

  • să influențeze opinii
  • să contribuie la un subiect existent
  • să educe
  • să share-uiască

Ideea de bază a fost că acest proces de optimizare se face astfel încât să ajungem pe prima poziție în căutările GOOGLE. De aceea bloggerii au datoria să scrie excelent, iar oamenii să fie convinși de faptul că informația transmisă este și valoroasă.

 

Mulțumim Ana Nicolescu și Lavinia Pavel, pentru că faceți posibilă existența DIgital Parents Talks. Mulțumiri și sponsorilor Idea Bank, Kinderpedia, Disney Channel, Aqua Carpatica, Bioderma și Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant”, subordonat primăriei sectorului 6. Pentru fotografiile minunate se face responsabilă  Cristina Nichituș, Photography Studio – Kids & Family.

Ne-am strâns nu mai puțin de 70 de părinți bloggeri de parenting. Fiind la primul atelier de acest gen, și recent unul dintre membrii acestei comunități frumoase, am simțit căldura și blândețea unei mari familii de oameni simpli adunați sub același crez:  Să facem o lume mai bună pentru copiii noștri!