Trăim într-o lume nebună în care nu mai este îndeajuns să conduci vigilent și să respecți regulile de circulație. Din păcate accidentele au loc chiar și atunci când ești extrem de precaut și te-ai asigurat că îndeplinești toate măsurile de siguranță.

Nu știu cum e la voi, dar în ceea ce mă privește, indiferent de ocazie, pe distanțe scurte sau lungi, în momentul în care m-am urcat în mașină, am pus copilul în sistemul de transport autorizat (scoică/scaun auto), și l-am legat în centuri.  Îmi dau seama că nu e niciodată prea mult atunci când vine vorba despre siguranța copilului meu. Vă mărturisesc că fiecare drum al nostru cu autoturismul este o provocare. Nu vă imaginați în ce poziții am ajuns să alăptez în mașină, sau care sunt modurile în care mă maimuțăresc, toate acestea numai să nu dezleg copilul din centuri și să-l determin să stea în scoica mașinii. Cu toate că fetița nu se lasă ușor înduplecată, nici eu nu renunț ușor ci prefer să duc lupte de convingere și să mă relaxez cu ideea că prevenția e mama siguranței.

Nimic nu este mai important decât viața copilului nostru!

Pentru că Sara nu mai încape în scoică, eu și soțul meu suntem în plin proces de căutare pentru scaunul auto potrivit. Viitoarea noastră achiziție trebuie să aibă  sistem de prindere isofix, posibilitatea de reglare pe spate atunci când bebe a adormit, precum și alte caracteristici esențiale pentru siguranța și confortul bebelușei.

Dar mai bine să las specialiștii să vorbească despre ce este important să urmărim atunci când vrem să cumpărăm un scaun auto pentru copil. Așa că vă invit să vă înscrieți la cea de-a treia ediție a Modern Dad’s Challenges, eveniment care îi implică și pe tătici, unde se va aborda tema “Siguranța copilului în mașina și călătoriile”. Inițiatoarea acestui proiect este Sofia Frunză (mămică și blogger la Frunzaresc.eu), iar implementarea și realizarea acestuia este posibilă cu ajutorul agenției de publicitate Creative Energy Corner. 

Siguranta copilului în mașină este un subiect despre care orice părinte ar trebui să se informeze!

Din păcate studiile arată ca la acest capitol părinții fac multe greșeli (4 din 5 scaune auto pentru copii sunt instalate incorect). Haideți să ne informăm împreună, pe 5 iulie, la ediția a 3-a a Modern Dad’s Challenges, unde se va discuta despre noțiunea de siguranță auto pentru copii, date statistice actuale în Romania versus  Europa si SUA în materie de siguranță auto, standardele după care ne ghidăm pentru a alege un scaun auto, despre cum montăm corect un scaun auto în funcție de sistemul de fixare, sfaturi de sănătate (poziția corecta în scaunul auto), dar și despre măsurile de prevenție a accidentelor în timpul călătoriilor. Tații vor fi angrenati și în câteva exerciții practice, astfel încât să le fie mai ușor să monteze scaunul copilului, dar și să reacționeze în cazul unor situații neprevăzute. Este de datoria noastră, a părinților, să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru siguranța celor mici.

Deasemenea în cadrul acestui eveniment se va pune accent și pe partea de călătorii în familie, unde  se vor prezenta tehnicile de „supraviețuire” pentru părinți în călătoriile cu cei mici. Acest subiect mă interesează în mod deosebit așa că eu sigur nu o să lipsesc de la acest eveniment.:) 

Sara este un bebe extrem de sociabil. Îmi place să cred că acest lucru se datorează și faptului că niciodată nu am ezitat să o luăm cu noi indiferent de distanțele pe care le parcurgeam cu mașina. Din fericire, bebelușii se adaptează mult mai ușor decât noi, adulții. Important este ca aceștia să fie mereu în prezența părințiilor pentru ca noul mediu să nu pară complet străin. Se vor acomoda incredibil de repede. 🙂  Despre prima noastră călătorie cu bebe puteți citi în articolul Cu bebe la mare.

Înscrierea la eveniment se face pe blogul Frunzaresc.eu, completând formularul  acesta. Locurile sunt limitate, iar participarea este gratuită. Un părinte informat este un părinte fericit!