Compoziția este foarte simplă și timpul de gătire este scurt astfel că oricine poate încerca rețeta în bucătăria proprie. Noi suntem mari mâncăcioși de biscuiți (îi servim de obicei dimineața alături de o ceașcă aromată de cafea la ibric), am cumpărat nenumărate sortimente și am testat aproape toate tipurile existente pe piață. Biscuiții de casă sunt mult mai gustoși comparativ cu cei din comerț. Sunt fragezi și crocanți în același timp, potrivit de dulci, au ingrediente de bază fără alte adaosuri și se fac rapid. Într-un cuvânt sunt: GENIALI.
INGREDIENTE
- 250 de grame de unt
- 150 de grame de zahăr brun
- 150 de grame de făină de secară
- 200 de grame de făină albă
- 2 ouă
- un pumn de fulgi de ciocolată
- 2 linguri fulgi de ovăz
- un pumn de merișoare și stafide
- un pliculeț de praf de copt
- Se amestecă (cu ajutorul unui mixer) untul cu zahărul.
2. Când s-a format o cremă omogenă, se adaugă ouăle și făina, și pe rând celelalte ingrediente. Este important să amestecați bine ca să rezulte o compoziție bine încorporată.
3. Eu am optat pentru fulgi de ciocolată, stafide și merișoare, însă puteți înlocui aceste ingrediente cu bucăți mari de nuci sau alune, fructe uscate sau bucăți de ciocolată. Aveți grijă, totuși, să păstrați proporțiile pentru ca biscuiții să crească corect și să-și păstreze frăgezimea. 🙂
4. Urmează etapa în care cu ajutorul unei măsuri (lingură sau cupă de înghețată) vom porționa compoziția în grămăjoare aproximativ egale, puse în tavă, pe foaie de copt. Nu este necesar să aplatizați biscuiții pentru că ei o să facă asta singuri, în cuptorul încins.
5. Încălziți cuptorul la 180 de grade și lăsați biscuiții să se coacă pentru aproximativ 15-20 de minute. Atenție, când veți scoate tava din cuptor, aceștia vor avea o textură relativ moale, însă când se vor răci biscuții se vor usca și vor deveni crocanți și fragezi în același timp. Delicioși!
Spor la făcut biscuiți și să-i savurați cu plăcere. Noi încă ne mai lingem pe degete! Yummy!
Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici sau să te abonezi la newsletter.