Dragă mami, tu știi că eu exist?! De ce trebuie de fiecare dată să lovesc cu piciorușele burtica ca să mă bagi în seamă?! Am mare nevoie de atenția ta!

Mami, mamiii, sunt aici!!!

Reușesc cu dificultate să-mi dezlipesc pleoapele și să zăresc unda de lumină care parcă mă încălzește. Atunci când eram doar un embrion nu înțelegeam întotdeauna ce se întâmplă, însă acum realizez că suntem afară și ne plimbăm prin parc. Când eram mai mică nu aveam noțiuni de spațiu și timp dar acum încep să văd, să te aud, să te simt, mămica mea.

Așadar, ne plimbăm. Știu asta pentru că ai picioarele umflate, iar eu sunt din ce în ce mai grea. Am crescut repede la tine în burtică pentru că ai avut multă grijă de mine. Ce bine că acum putem mânca orice și nu îți mai este rău!

E atât de cald și bine aici încât vreau doar să dorm și să mă alint. Bine, recunosc, mai amorțesc uneori, dar asta se întâmplă doar pentru că, tu mami, alegi să dormi pe o parte, si îți spun sincer, mă simt un pic înghesuită.

Cu toate acestea îți mărturisesc că îmi place mult când îmi cânți și mă mângai. Mă simt protejată și iubită și parcă cu fiecare vorbă pe care mi-o șoptești cresc tot mai mare și mai puternică.

– Mami, dar cine are vocea așa de groasă?

Îl aud mereu prin preajma ta. Încep să mă obișnuiesc cu prezența lui din ce în ce mai mult. El este tati, nu-i așa? Pentru că vocea lui nu sună nici ca a mea, nici ca a ta. Zilele trecute mi-a citit poezii și mi-a cântat la chitară. Apoi ți-a masat spatele și picioarele, iar asta ne-a făcut pe amândouă să ne simțim nespus de bine. Cred că îmi place ideea de tati în viața noastră! Putem sa-l păstrăm, putem, putem?!

Cine este de fapt acest tati, despre care îmi tot povestești? Și de ce are atât de mult grijă de noi? O să te rog să-mi explici în detaliu atunci când o sa ne întâlnim. De fapt, o să te rog să-mi descrii mai multe lucruri pentru că nu știu mai nimic de lumea ta. Știu doar că îmi doresc foarte mult să fac parte din ea, să o cunosc, să o descopăr, să învăț cum să o iubesc… așa cum probabil ai învățat și tu, mămica mea dragă.

Cât de frumos le vorbești celorlalți despre mine! Le-ai spus cât de tare ți-ai dorit să mă ai și că în curând o să ne cunoaștem (abia aștept!).

Îmi doresc să fiu mereu lângă tine și să mă lași din când în când să mă adăpostesc în brațele tale. Totul îmi pare atât de străin acum, dar știu sigur că o să ai grijă de mine pentru că îmi repeți în fiecare zi cât de mult ai dorit să mă ai și mă numești  ,,Minune” ! Pentru mine tu ești minunea mea, și aș vrea să rămânem împreună o veșnicie. Chiar și atunci când mă voi desprinde de tine, va fi doar fizic pentru că noi avem sufletele împletite.

Aici în burtică e atât de bine! Mă liniștește căldura corpului tău.

–  Mami, mai spune-mi ceva, vreau să te aud, să știu că ești acolo.

Glasul tău îmi pare cel mai frumos cântec. Hai să corespondăm, vrei? Tu mă strigi iar eu dau din piciorușe. Te iubesc, tu știi asta, nu? Și îți mulțumesc că ai ales să mă ai! Sunt o parte din tine și simt că ne completăm. Tu îmi dăruiești viață iar eu te fac să zâmbești.

Abia aștept clipa în care o să ne întâlnim!


 

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.