Cea mai mare tristețe a mea, atunci când am ajuns în liceu, a fost să descopăr că, spre deosebire de ceilalți colegi, nu știam să cânt la niciun instrument, să fac niciun sport, să dansez sau să pictez. Știam să învăț, dar asta o știam cu toții, de aia ajunseserăm acolo după un examen de admitere. Nu fusesem la nicio tabără de vară, nu urmasem niciun curs opțional care să descopere în mine vreun talent sau vreo îndemânare. Cochetasem cu vioara o perioadă, însă renunțasem destul de rapid pentru că nu aveam acasă un instrument la care să exersez. Am mai cântat în corul școlii, dar nimic ieșit din comun.

Într-a noua, au început atelierele creative în care se făceau selecții pentru acei copii care-și descoperiseră înclinațiile și știau la ce sunt buni, înafară de carte. Mi-a părut rău că ajunsesem la paișpe ani fără să am habar ce-mi place să fac. Din fericire, în următorii patru ani am profitat la maxim de activitățile extra învățământ și de oportunitățile care mi s-au oferit.  M-am înscris la un club de poezie, am făcut parte din trupa de dans a liceului, din corul mușatinilor, am cochetat cu sculptura și am făcut parte din echipa de baschet de fete. Ba mai mult, am prezentat câteva evenimente frumoase și am participat la o scenetă de satiră, scrisă de mine și de încă o prietenă și apoi interpretată tot de noi două. Colac peste pupăză, am făcut și un curs de C++, ba mi-am luat și un atestat în informatică, cunoștințe care mi-au ușurat mult colaborarea cu acest domeniu.

Îmi dădusem seama că pierdusem ani buni de activități extrașcolare în școala generală, însă, din păcate astea au fost posibilitățile mele atunci. Cum situația stă cu totul și cu totul diferit, abia aștept  ca Sara să mai crească ca să văd spre ce domeniu se îndreaptă. De taberele de programare și robotică, Logiscool, v-am mai povestit în vară. Atunci am oferit două locuri pentru doritorii care au vrut să se bucure în vacanță de oportunitatea de a crea propriile jocuri, aplicații sau chiar roboți și să proiecteze noi lumi în cel mai popular joc al momentului, Minecraft.

Încep taberele de iarna Logiscool! Copiii învață în vacanța de iarnă cum să programeze jocuri, aplicații sau roboți, și să creeze noi lumi în Minecraft.

Când au loc taberele Logiscool și până când vă puteți înscrie?

Perioada de desfășurare a taberelor urbane coincide cu perioada vacanței școlare de iarnă 2019-2020, mai exact, în intervalul 6-10 Ianuarie. Taberele au locuri limitate, mai exact 12 locuri pentru fiecare grupă, astfel încât fiecare participant să lucreze în ritmul propriu și să se bucure din plin de atenția și îndrumarea instructorului. Pentru ca să rezervați un loc pentru cel mic, Logiscool vă oferă șansa de înscriere până în data de 15 decembrie. Taberele durează 5 zile și sunt disponibile în două variante: jumătate de zi (9:30 – 13:00), sau o zi întreagă (9:30 – 17:30). Pentru cei care vor să studieze în mod intensiv în vacanța de iarnă, opțiunea full day combină activitatea propriu-zisă cu o jumătate de zi de activități recreative sau cu o altă tabără specifică vârstei copilului.                                                   

Ce pot învăța copiii în taberele de iarna Logiscool?

La taberele Logiscool au participat deja peste 2500 de copii în București și în toată țara, iar opțiunile de tabără sunt structurate în patru categorii foarte actuale: există tabere de programare, tabere de robotică, de Minecraft, cât și de editare video și grafică – practic tot ce îi interesează pe cei mici, care vor învăța lucruri utile despre industrii în plină expansiune.

Timp de o săptămână (5 zile), copiii vor programa primele lor jocuri, website-uri, aplicații, sau chiar roboți, și vor învăța să codeze în platforma Scoolcode, care este o platformă creată de Logiscool și adaptată pentru toate vârstele. În plus, pentru a participa în taberele urbane, elevii nu au nevoie de nicio pregătire specială sau de cunoștințe în domeniul IT. Taberele au clase de începători, cât și de nivel mai experimentat, atât pentru cei pasionați de IT, cât și pentru copiii care sunt la început și vor să descopere domeniul de la zero.

Cu nume care de care mai atractive, de la Hacker camp la Android App și Lego Mindstorms sau Minecraft design, programele de tabără la care vă puteți înscrie  sunt următoarele:

  1. Taberele de programare – unde veți învăța totul despre elementele de bază ale programării: veți afla ce este o variabilă și cum funcționează algoritmii, despre ce metode de codificare există și cum construiți limbajul dorit fără vreun glitch sau portiță de furt a informației.
  2. Taberele de editare video și grafică – juniorii vor învăța cum să creeze videoclipuri sau site-uri interesante, pline de conținut util. Vor trece de la simpli utilizatori la creatori de material vizual calitativ.
  3. Taberele de robotică – dacă noi am auzit prima oară de ei în filmele SF, cei mici îi descoperă în viața de zi cu zi. În această tabără copiii învață ce înseamnă programarea unui robot, cum se construiește și cum pot controla diferiți roboți.
  4. Taberele Minecraft – modulul demonstrează că jocurile pe calculator dezvoltă o serie de skill-uri pe care nu le-ați fi bănuit. Construirea unei lumi Minecraft este un mod excelent de a dezvolta creativitatea, iar proiectarea unei hărți de aventură apelează la gândirea algoritmică a celor mici.

Puteți afla mai multe pe secțiunea de tabere de pe Logiscool unde veți descoperi toate programele de tabără din care să alegeți!

„Mi se pare genial cum elevii descoperă într-un mod intuitiv și distractiv ce înseamnă să creezi jocuri și aplicații încă din clasa a doua sau a treia! Dacă aș fi avut așa ceva când eram de vârsta lor, cred că aș fi știut mai repede ce îmi place și spre ce să mă îndrept mai departe.”, spune Denis Tătaru, instructor Logiscool.

CONCURS – Spune-ne de ce vrei să câștigi Bursa Logiscool și poți merge chiar tu în tabară!

Puteți câștiga o bursă logiscool la una dintre taberele organizate in timpul vacanței de iarnă 2019-2020. Scrieți într-un comentariu de ce vreți ca cel mic să participe și pe 15 decembrie 2019 veți afla câștigătorul prin tragere la sorți cu random.org.  Atenție, copilul trebuie să aibă cel puțin șapte ani. Vacanța poate fi distractivă și utilă, în același timp cu taberele Logiscool.


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.