Hai bine, poate doctorul nu recomandă așa ceva, cu toate că eu aș zice că scrisul și cafeaua merg mână în mână la fel cum se potrivește cititul cu un pahar de vin. Sau, mă rog, scrisul se potrivește și cu un pahar de vin, dar asta este altă poveste, revin la ea peste vreo doi ani, când termin cu alăptatul. 🙂
Am mai povestit pe blog cum copilul vine cu o karma specială, să-ți schimbe viața și să-ți aducă multe lucruri noi și bune. Cel puțin mie așa mi s-a întâmplat cu Sara (așa s-a născut blogul), iar acum se întâmplă din nou cu bebelina Mara. Încă din timpul sarcinii m-am înscris la un atelier de scris cu Liviana care a durat mai bine de șase luni. Acolo am descoperit un grup foarte fain, cu interese și pasiuni comune dar cu povești total diferite. Între timp eu am născut, apoi cursul s-a terminat dar pentru că era prea frumos să aibă un final, Liv ne-a trecut la grupa avansați și am început cel de-al doileaa curs despre scris cu o durată mult mai mare. Partea cea mai faină este că mi-am format o rutină de scris.
Este foarte greu să te apuci să scrii. Cine nu știe asta să pună mâna să răsfoiască Ghidul scriitorului începător, primul din colecția Eu scriu, abia scos din cuptor la editura The Writing Journey. Motivele sunt diverse, dar eu vreau să vorbesc despre momentul în care vrei să scrii și îți imaginezi că ești pe munte, într-o cabană cu foc în sobă, lângă o fereastră în care bat picurii mari de ploaie, cu o ceașcă mare de ciocolată caldă în mână, iar ideile tale curg, inspirația și-a găsit în sfârșit căminul. Cam asta îmi ziceam mie când trebuia să mă apuc să scriu și pentru că niciodată nu mă aflam cocoțată pe muntele respectiv și nu puteam să recreez scrisul, amânam mereu momentul în care trebuia să mă pun în fața tastaturii, să scriu.
Dar, vă ziceam, mi-am format o rutină. Prima dată, aceea de a scrie zilnic. Nu foarte mult, nu neapărat bine, dar în fiecare zi. Și, la fel cum pui ulei la mașină să nu se gripeze motorul și apoi dai o cheie și asculți cum cureaua alternatorului începe să se învârtă iar motorul să funcționeze, așa mi-am dezmorțit și eu degetele pe tastatură și gândurile în cap și am început să alung toate acele frici care nu-mi dădeau voie să scriu, cuvintele crescând și ele, în număr.
Doar că atunci când am renunțat la șosetele alea căduroase, la cabana din sălbăticie, la focul din șemineu și la ploaia care se răstea la geam, am simțit nevoia să le înlocuiesc cu o ceașcă de cafea. Pentru că la început scriam noaptea, însă, cu un bebeluș nu-ți permiți luxul să pierzi nopțile și să ai alte activități înafară de alăptat, schimbat de pampers și legănat, acum scriu doar dimineața. Mi-am dat seama că sunt mai eficientă și mult mai creativă cu o minte odihnită.
Așa cum bănuiam, scrisul și cafeaua sunt ca două prietene care se întâlnesc și au foarte multe lucruri de vorbit. Mă trezesc dis de dimineață (câteodată mult mai Dis decât mi-aș dori), îmi prepar latte-ul meu preferat la Espressorul automat KRUPS Arabica Latte EA819N10. și inspirația vine.
V-am mai povestit de Krups și dragostea noastră la prima degustare. Este un expressor excepțional care prepară băuturi pe bază de cafea în mai puțin de 30 de secunde. Are display digital și buton care memorează până la patru rețete. Ce înseamnă asta? Că poți seta parametrii pentru tipul de băutură, tăria cafelei, cantitatea și volumul spumei de lapte și apoi printr-o simplă apăsare de buton, aparatul deștept o reface fără să mai treci încă o dată prin acest proces.
De ce îmi place Espressorul automat KRUPS Arabica Latte ?
- prepară mai multe tipuri de băuri, de la ristretto, latte-uri și până la capuccino;
- interfață prietenoasă si intuitiva cu un ecran LCD;
- tehnologia Quatro Force garantează o savoare excepțională prin râșnire optimă, presare perfectă a boabelor de cafea, infuzare și autocurătare.
- are buton de reglare a gradului de măcinare a boabelor de cafea;
- are funcție de autocurățare a instalației aparatului înainte sau după utilizare precum și a rezervorului de lapte;
- design inteligent pentru confort maxim: recipient pentru apă detașabil, recipient pentru boabe accesibil și colector pentru cafeaua măcinată;
Dar destul cu caracteristicile tehnice, vă la mai jos un filmuleț în care vă arăt cum îmi prepar eu cafeaua în fiecare dimineață.
Revenind la scris, mi-am dat seama că de asta am nevoie, de o cafea bună, de o dimineață cu un „DIS” în față și de un pic de ambiție (sau ceva mai multă, după caz). Pentru că scrisul nu înseamnă doar talent ci e nevoie de multă muncă și dăruire ca să scoți cuvintele alea din tine și să generezi emoții în sufletul cititorului tău.
Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici sau să te abonezi la newsletter.