De multă vreme plănuiam să mergem în ținutul Sibiului și să vizităm zona de acolo. Mai fusesem singură, când eram în academie, însă, niciodată nu mi-am dat răgaz mie să respir, să ma bucur de ceea ce vizitez, să admir peisajele în ritmul lor și să trăiesc cu adevărat clipele alea frumoase.
De Paști, am pus la cale o mică excursie la Cisnădioara, un sătuc aflat la câțiva kilometri de orașul Sibiu, chiar lângă celebrul Muzeu al Civilizației Populare Tradiționale „Astra”.
Drumul București-Cisnădioara l-am parcurs cu mașina, dar a durat destul de mult pentru că am prins o aglomerație infernală (știți că anul ăsta vacanța de Paști s-a legat de minivacanța de 1 mai și toți bucureștenii au plecat în provincie). Un drum normal pe această rută durează patru ore și jumătate.
Cum a decurs vacanța?
Poate este prima dată când am avut o vacanță relaxantă de care ne-am putut bucura cu adevărat. O fi contribuind și faptul că Sara are aproape trei anișori, este mai mare și mai înțelegătoare, poate ne-am acomodat și noi cu postura de părinți și luăm evenimentele așa cum vin, fără să mai avem așteptări, habar n-am, nu știu să vă zic.
Știu că am nimerit la una dintre cele mai frumoase pensiuni din zonă cu acces la pădure și foarte mult spațiu verde în jurul ei.
Știu că ne-am dezmierdat zilnic cu micul dejun, preparat de gazdele noastre și cafeaua sorbită pe terasa cu vedere la iaz.
Știu că am mâncat printre cele mai bune ciorbițe de legume, din viața mea (nu o zic doar pentru că sunt însărcinată, sibienii chiar știu să gătească bine) în Piața Mare din centrul Sibiului, unde ne-am jucat cu porumbeii și am alergat după baloane de săpun.
Știu că am vizitat muzeul Astra, un loc în care mi-am dorit să ajung de mult timp și am simțit că primesc în dar o mică parte din Transilvania bunicilor noștri.
Știu că mi-a plăcut mult să mergem la slujba de Înviere, ca o familie.
Știu că nu o să uit băile calde cu spumă pe care le-am făcut în fiecare seară, după ce colindam satele din împrejurimi și mă relaxam în camera noastră mare de la pensiune.
Unde ne-am cazat?
Ne-am cazat la pensiunea Forrest Villa din Cisnădioara. Camera noastră, destul de încăpătoare avea o baie imensă, cu două chiuvete și două oglinzi, cadă pentru baie și o fereastră mare și luminoasă. Rar mi-a fost dat să văd băi atât de încăpătoare. Terasa camerei era și ea generoasă și ne oferea priveliștea către curtea din spate unde era livada și iazul cu pești.
Pensiunea se numește așa pentru că se află fix în apropierea pădurii, vă zic, senzația de a locui în mijlocul naturii este minunată. Se ajunge foarte ușor acolo, ea se află chiar la intrare în Cisnădioara pe partea stângă, ferită de drumul principal. Are o curte generoasă, un iaz mare cu pești și este child-friendly. Înăuntru are un salon mare unde poți servi mesele și te poți relaxa jucând jocuri de societate sau urmărind programele preferate la televizor. Gazdele noastre au avut grijă să ne facă un meniu tradițional de Paști cu ouă roșii, cozonac de casă și suc de mere ca la mama lui.
Proprietara pensiunii este o familie cu trei copii, din București care a ales să schimbe macazul și să se mute la țară. De când au deschis afacerea, în 2009, foarte mulți turiști au plecat încântați de ospitalitatea și calitatea serviciilor de acolo.
Unde am mâncat?
Micul dejun l-am servit la pensiunea unde am fost cazați. Pentru că suntem vegetarieni, nu am putut cere un meniu exclusiv pentru noi, așa că, celelalte mese le-am servit la restaurantele din Sibiu. Într-o zi am mâncat la Hanul din Tulgheș, din curtea muzeului Astra, iar în celelalte am luat la pas centrul vechi al Sibiului și ne-am oprit în diferite locuri care ne făceau cu ochiul. Mâncarea localnicilor este delicioasă, nu degeaba Sibiul este în 2019 capitala europeană a gastronomiei.
Ce am vizitat?
Printre obiectivele noastre s-au numărat locurile din jurul Cisnădioarei adică Cisnădie și Sibiu. Cisnădioara găzduiește o biserică fortificată, de unde poți vedea o panoramă cu tot satul. Centrul vechi al Sibiului m-a făcut să mă îndrăgostesc de acest oraș.
Ce ne-a plăcut?
Ne-a plăcut că am avut parte de multă natură în jurul nostru, că am putut respira în voie, că ne-am hârjonit și am alergat după zmeu. Locurile pe care le-am vizitat au fost fascinante și, chiar dacă am avut un copil mic cu noi, rare au fost ocaziile în care și-a pierdut răbdarea și cerea altceva.
De ce o să revenim aici?
Pentru că ne-a plăcut mult și ne-am simțit bine. Mereu am zis că este important ca în vacanță să te simți ca la tine acasă, asta ca să te relaxezi și să te întorci cu bateriile încărcate. Și pentru că am fost împreună cu cei mai importanți omuleți din viața mea, inclusiv bebe din burtică. Este foarte fain atunci când facem activități în familie, în mijlocul naturii!
Vă las mai jos mai multe fotografii să vă faceți o idee despre minivacanța noastră de Paști și despre cum au arătat cazarea și locurile pe care le-am vizitat! Enjoy!
Așa arata pensiunea Forrest Villa și spațiile de cazare:
Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici sau să te abonezi la newsletter.