Vreți să aflați cum puteți să intreprindeți o activitate interesantă cu cei mici, acasă?
Nu știu dacă am apucat să povestesc pe blog, însă în ultimele săptămâni am avut-o la noi acasă pe micuța Irina, nepoțica mea. În perioada în care Sara a interacționat cu ea mi-am dat seama cât de mult a avut de învățat de la un copil mai mare și cu ce ușurință și-a format unele deprinderi, imitând-o pe verișoara ei.
Pe cealaltă parte, deși Irina (4 ani) își petrecea mult timp cu Sara (1 an si 5 luni) am realizat că trebuie să fac ceva pentru ca să nu regreseze. Imaginați-vă că cea mare ajunsese să o imite pe cea mică. Își dorea să mânânce în scaunul de bebeluși, să facă băiță în cădița Sarei, ba mai mult a început să silabisească cuvinte și să vorbească în onomatopee așa cum fac bebelușii.
Mi-am dat seama imediat că Irina trebuie stimulată și încurajată să dezvolte activități care să o provoace și să o facă să evolueze. Am început să citim cărți Usborne( ne plac tare mult) și să pictăm cutii de lemn în acuarelă. Dar, activitatea ce mai interesantă pentru ea care a acaparat-o în totalitate, vreme de câteva zile bune, a fost confecționarea unui brad din fetru.
Tot ce trebuie să știți este că se confecționează foarte simplu și nu aveți nevoie de mare lucru. Poate doar de un pic de îndemânare și răbdare, restul vin de la sine. Lucrul cu fetru este unul dintre cele mai simple și mai creative jocuri pentru cei mici.
Aveți nevoie de:
- fetru la metru, culorile verde, roșu și alb
- vată sau lână pentru umplutură
- ață de cusut
- șnur roșu pentru decor
- scai
- mărgele
- pampoane
- și niște IMAGINAȚIE
Iată cum se realizează:
După ce tăiați 2 forme de brăduț și le coaseți între ele, le umpleți cu vată și faceți în dreptul fiecărui rând de ramuri din loc în loc, câte o cusătură. Asta o să-i dea brăduțului un aspect de tridimensionalitate.
Decorațiunile pentru brad sunt și ele făcute din fetru și personalizate cu diferite mărgeluțe. Sunt prinse cu scai de brad așa că pot fi date oricând jos cu ușurință sau inversate după bunul plac al copilului.
Șnurul roșu ține loc de beteală și pampoanele roșii întregesc tabloul decorativ.
Noi ne-am distrat foarte tare în fiecare din etapele realizării brăduțului din fetru. A fost o activitate perfectă pentru perioada de sfârșit de an. Când brăduțul a fost gata,am decis să-i coasem o pamblică și să-l agățăm în centrul livingului ca să îl avem mereu sub privirile noastre. Fetele au fost foarte încântate de rezultat i de faptul că au putut să-și folosească imaginația la decorarea cu biluțe a globurilor din fetru.
În așteptarea moșului, noi am pus brăduțul din fetru lângă bradul cel mare, așa ca de spiritul Crăciunului. Și cine știe, poate anul viitor vom încropi un Moș Crăciun din pâslă. 🙂
Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici sau să te abonezi la newsletter.