Mă uit la tine și încă nu-mi vine să cred. Îți mângâi cârlionții blonzi și încâlciți, pentru că nu mă lași întotdeaună să îi piaptăn, îți sărut palmele mici cu degete grăsuțe, îți admir năsucul, pielea fină de copil și aproape nu-mi vine să cred că bebelușul meu de ieri face astăzi patru ani.

Tu ești o năzdrăvană doar pentru că și eu am fost așa cândva. Ai ochii lui taică-tu’, părul, nasul, gura, sprâncenele dar ești a mea chiar dacă nu semeni fizic cu mine. Prin vene ți se plimbă sângele meu. În mine ai locuit nouă luni de zile. Faci parte din mine.

Și legătura noastră e atât de strânsă pentru că:

  • tu m-ai făcut mamă și m-ai învățat să iubesc necondiționat. Și când sunt nedormită, cu părul gras și când sunt machiată în haine abia călcate. Mi-ai arătat cum să te iubesc. Firesc. Atât de simplu.
  • mă faci să  mă întorc la lucrurile mici și să mă bucur de ele. Îmi arăți cum e să zâmbești din nimic, să râzi în hohote cu râsul tău molipsitor.
  • mă surprinzi cu câte-un te iubesc, un sărut, o îmbrățișare atunci când am mai mare nevoie de cineva să-mi fie alături. Ca un dar primit de la Dumnezeu. Ești vindecătoare.
  • de fiecare dată când îți ofer câte o surpriză tu spui că vrei să o împarți cu mine, cu tatăl tău și cu Mara. Simplul fapt că ai tabloul familiei noastre în minte, mă emoționează nespus.
  • dacă tu plângi, mă doare și pe mine, iar atunci când râzi sunt în spatele tău, bucurându-mă la fel de tare. Suntem la fel, tu și cu mine.
  • tu m-ai schimbat. M-ai făcut să-mi doresc să fiu mai bună, mai tolerantă, mai curajoasă. Datorită ție vreau să cresc și să devin o variantă mai bună a mea.
  • ești extensia mea, o să rămâi copilul meu indiferent de câți ani o să aduni în viitor.

Și te iubesc, tiță. O să las brațele mele deschise mereu, doar așa, de vrei să te adăpostești în ele. La mulți ani!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.