Chiar zilele trecute urmăream un reportaj la televizor cum în ultimii ani românii au mărit bugetul cheltuit pe hainele și încălțămintea copiilor. Motivul, preferăm mai degrabă produse de calitate care să reziste în timp, să nu se uzeze ușor dar să fie și aspectuoase ca design și prietenoase ca materiale textile și compoziție. Pe scurt, mulți părinți au concluzionat că dacă nu se grăbesc să cumpere ce e mai ieftin și se găsește la fiecare colț de stradă, ci mai degrabă se documentează înainte, pot găsi soluțiile ideale de unde să se inspire pentru cumpărături și astfel vor achiziționa articole vestimentare de calitate, plăcute ca aspect și la prețuri acceptabile.

Eu am mare noroc de sora mea care mi-a donat mare parte din hainele pe care le-a folosit la fetița ei. Până la vârsta de un an nu am cumpărat mai nimic, ba mai mult am avut și în plus căci au existat multe articole vestimentare pe care Sara nu a apucat să le poarte nici măcar o singură dată (copiii au un ritm alert de creștere în primele luni). Abia mai târziu am ânceput să mă interesez în stânga și în dreapta după o pereche de încălțăminte de calitate sau după câte o rochiță sau bluziță mai oacheșă. Când vine vorba de criteriile după care aleg să cumpăr haine pentru copii mă uit la:

  • Materiale. trebuie să fie calitative și procesul de producție unul prietenos cu mediul. De obicei aleg bumbac sau alte ţesături naturale, pentru că sunt confortabile și reduc la minimum riscul de iritaţii. Materialele sintetice nu permit pielii să respire, sunt mai uşor inflamabile şi în contact cu pielea pot provoca erupţii.
  • Confort și cât sunt de practice. De exemplu o rochiță foarte lungă ar încurca o fetiță să alerge în voie, sau o pereche de pantaloni cu turul foarte jos ar împiedica un băiețel să fie foarte mobil. Hainele trebuie să se poată îmbrăca rapid și ușor și să-și îndeplinească rolul pentru care au fost concepute. Aleg haine confortabile, nu strâmte, nu largi, din materiale naturale, care lasă pielea să respire. Deasemenea, sistemul de închidere este un aspect important atunci când optez pentru un articol vestimentar, pentru că îmi doresc un copil care să se îmbrace/dezbrace singur. Fermoarul, capsele și ariciul sunt opțiuni ideale.
  • Preț. Raportul calitate preț trebuie să fie bun. Vorba aia cu „face fix cât a costat” este foarte adevărată.
  • Design. Articolele de copii sunt preferatele mele. Câteodată îmi imaginez că le cumpăr pentru mine, ATÂT  DE TARE MĂ ENTUZIASMEZ! Norișori, elefănței, curcubee și personaje fantastice. Și tot felul de materiale și culori . Eu chiar cred că hainele au un rol important în joaca celor mici și îi inspiră la lumi de basm cu povești minunate!

Sara a crescut și a dezvoltat o relație adevărată cu dulapul în care îi stau așezate hainele pe umeraș. Cel mai mult îi place atunci când îi ofer opțiuni, variante pentru ca decizia finală să fie luată de ea. Bineînțeles, au existat și momente în care am fost nevoită să o las să iasă în ploaie, în costum de baie, ca să se convingă și singură că sugestiile mele sunt îndreptățite, dar asta e cu totul o altă poveste. Vă spuneam că îi place să fie cochetă, să poarte rochii, indiferent de anotimp și e fixistă (se încheie la toți nasturii, închide fiecare fermoar, etc). Dar cel mai mult și mai mult îmi place că alege mereu hainele cele mai comode, în care să se poată juca în voie și care îi permit să fie extrem de mobilă.

Pe NATURICI, îi știu încă de anul trecut. Ce-mi place la ei este că îmbină perfect grija și dragostea pentru copii cu mediul inconjurator, iar tendințele în materie de fashion se împletesc cu principii precum calitate, siguranța și confort.

Hainele sunt din colecția NAME IT WOOL și sunt din fibră de lână clasică și lână merinos, materiale foarte fine și atente cu pielea, ce se adaptează temperaturii corpului (țin de cald dar lasă pielea să respire). Sunt moi și confecționate cele mai înalte standarde, având proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Rochia Sarei este din lână și o găsiți pe site la prețul de 166 de lei pe site-ul Naturici.ro.

Îmi place foarte tare cum se simte la atingere, ador combinația de culori și detaliile croșet de la mâini și guler. Confecționată din fibră de lână, acest material ajută la reglarea umidității, are proprietăți impermeabile și ferește copilul de umezeală și de transpirație. În sâmbăta în care am făcut ședința foto, vremea a fost schimbătoare, ba cald, ba frig, însă rochița Name it Wool, a fost alegerea potrivită datorită lânei cu ale ei proprietăți uimitoare.

Am asortat-o cu o pereche de colanți din lână merinos. Despre merinos pot să vă spun că datorita uleiului ei natural – lanolină naturală – lâna organică este antimicrobiană și antibacteriană și neutralizează mirosurile. Lâna este rezistentă la acarienii de praf și mucegai și nu permite ca aceștia să se dezvolte deoarece are capacitatea de a absorbi rapid și de a elimina umezeala. Prețul colanților este de 100 de lei.

Ghetele sunt din colecția MOVE by Melton. Impermeabile și confecționate din piele naturală și acestea sunt îmblănite cu lână la interior, fiind confortabile și călduroase în același timp. Cu un design aparte, ghetuțele acoperă glezna și se pot închide cu sireturi sau cu fermoar și velcro. Sunt ușoare, flexibile și comode. Au fost gândite să talpa exterioară flexibilă pentru ca cei mici să se bucure de mișcare. Cusăturile închegate și atenția la detalii îmi dau încrederea că Naturici este o alegere înțeleaptă. Ghetuțele le găsiți pe site la 350 de lei.

Căciula cu șnururi și ciucure este călduroasă, are la exterior lână și la interior o căptușeală din bumbac, fiind gândită dintr-un material prieten cu pielea sensibilă a feței. Modelul cu ciucure pufos este delicios! O găsiți într-o gamă variată de culori și costă aproximativ 120 de lei.

Și nu m-am oprit aici. Naturici se laudă cu modele de haine pentru bebeluși, din materiale naturale și printuri haioase, ideale încă din prima zi de viață a copilului. Eu i-am ales Mare o pijama stil combinezon, care are un elastic fin la călcâie ce fixează piciorușele, o închidere cu capse și este  dintr-un bumbac organic, foarte plăcut la atingere. Printul cu berze mi-a plăcut mult și mi se pare că i se potrivește de minune. Gama se numește VILLERVALLA și este un concept suedez care aduce materiale de calitate și bucurie vizuală prin idei și culori îndrăznețe în viața plină de imaginație a copiilor.

Dacă vă gândiți la jucării, găsiți o varietate mare la ei pe site. Eu i-am luat bebelușei un flamingo zornăitor din gama TRUDI, fiind extrem de plăcut la atingere, rezistent la foc și non-toxic .

Pijamaua costă 110 lei iar zornăitoare 51 de lei. Prețurile reflectă în totalitate calitatea materialelor, au detalii lucrate migălos și cusături trainice. Și pentru că știu că și vouă v-ar plăcea să testați produsele Naturici, am un voucher de discount de 20 %, folosind codul mamica20 la toate produsele din gama Name it, și jucăriile Sevi, Trudi și Detoa.

Mai mult, am pregătit un concurs. Puteți câștiga o bentiță din lână împletită ca cea din fotografia de mai jos(disponibilă în mai multe culori și pentru fetițe și pentru băieți). Tot ce trebuie să faceți este să scrieți într-un comentariu (pe blog, facebook sau intagram) ce vă inspiră numele de Naturici. La ce vă duce cu gândul? Ar fi drăguț și un like la pagina lor de facebook și/sau instagram. Concursul este valabil până pe data de 20 decembrie, când o să fac extragerea și o să anunț câștigătorul. Multă baftă!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.