Perioada alăptării vine cu multe provocări, una dintre ele fiind și garderoba potrivită pentru o astfel de activitate. Spun asta după ce am alăptat o fetiță aproximativ doi ani și șase luni și nu mai am vreun tricou care să nu fie lăbărțat în zona gâtului. Mereu am încurajat alăptarea la cerere, oriunde și oricând, ba mai mult nu m-am ferit niciodată să-i ofer copilului meu dreptul la laptele matern. oriunde mergeam și orice făceam, Sara era cu mine și își primea doza de lăptic ori de câte ori o solicita.

Din fericire, alăptarea ne-a adus multe beneficii. Pornind de la faptul că acesta este cel mai firesc lucru din lume și fiecare mamă are dreptul la această apropiere cu copilul ei, nu costă nimic, este mereu la îndemână, are foarte multe avantaje (laptele matern are proprietăți pe care nicio formulă nu le poate înlocui) și până la faptul că alăpatarea face ca legătura mamă-copil să hrănească și alte nevoie,  cum ar fi cele emoționale.

Bineînțeles, nu a fost mereu roz și am avut multe praguri de trecut cu alăptatul. Am scris aici povestea mea despre această perioadă. Dacă este să vorbesc despre garderoba de alăptare, ei bine, eu nu am avut una. M-am folosit de hainele din dulap și am încercat să le adaptez nevoilor mele. Poate de asta acum nu mai am nicio bluză decentă sau niciun tricou întreg.

Pentru că urmează  să avem un nou membru al familiei și o să trec printr-o perioadă cu aceleași provocări, am decis să fac lucrurile diferit de data asta și să-mi achiziționez o garderobă specială pentru alăptare. În felul acesta o să mă simt mai confortabil și o să am grijă de hainele mele.

Așa am descoperit produsele din lână merinos confecționate de Mirela în atelierul ei.

Ce este lâna merinos?

Lâna merinos nu este acea lână de la oile noastre țigaie sau țurcane din care ne făcea mamaie căciuli de ne scărpinăm pe frunte încontinuu de toamna până primavara sau nădragi care reușeau să ne urzice la fund și prin alte două straturi de haine. Lâna merinos este o lână incredibil de fină și de moale cu proprietăți extraordinare, a cărei atingere nu este neplăcută, ci dimpotriva, este o desfătare pentru pielea noastra. Acest lucru se datoreaza conținutului ridicat de keratina, substanță conținută și de părul nostru și faptului ca fibra lânii de merino este foarte subțire (are grosimea de 17-19.5 microni în comparație cu lâna obișnuita care are o grosime 30-32 microni și firul de păr uman 60-80 microni).

O lenjerie din merino este superioară oricarei alte lenjerii pentru că are proprietatea de a respinge mirosurile neplacute datorita structurii solzoase a firului de lâna care împiedică dezvoltarea microbilor, fungilor și bacteriilor, absoarbe cu succes umezeala (aproximativ 35 % din greutatea ei fără a da senzatia de rece și disconfort).

Lana merinos are capacitatea unică de a păstra temperatura corpului constanta chiar și atunci când este uda și asta datorita faptului că absoarbe și evacueaza temperatura corpului mai lent decât oricare alt material.

Ce fel de produse sunt confecționate în atelierul Mirelei?

  • Bluze de alăptare, sutiene și dischete pentru alăptare;
  • Lenjerie de corp, tricouri, maieuri și lenjerie intimă;
  • Pălării;
  • Haine pentru copii.

Găsiți mai multe detalii pe site-ul Mirelei.

Alte beneficii ale lânii din merinos:

Este ideal pentru persoanele cu o circulaȚie periferica deficitară. Nu este doar o impresie, este pură chimie. Lâna produce căldură prin absorbția de apă; când este absorbită de lană, molecula de hidrogen din apă se rupe și reacționează chimic cu moleculele din lână generând căldură. Tricoul din lână oferă un efect de răcorire datorită faptului că este extrem de respirabil, mult mai respirabil decat orice altă fibră (naturală sau nu) și asigură un factor de protecție UV ridicat (50). Totodata hainele din lână se usuca foarte repede, la fel ca hainele tehnice din microfibră.

Confortul hainelor din lână se datoreaza și elasticității acesteia. Fibrele din lână se intind între 30-50% și sunt foarte ușoare. Este mult mai ușor de îmbrăcat un copil neastâmpărat cu un tricou foarte elastic decât cu unul rigid. Un tricou din lână cântărește mult mai puțin decât unul din bumbac de aceeași dimensiune.

Foarte important este de menționat că lâna este ignifugă, de fapt, este singurul tip de fibră care rezista în mod natural la foc, nu întreține arderea și nu se lipește de piele. Această calitate îi conferă un atu important în ceea ce privește siguranța copiilor.

Contrar a ceea ce se crede despre hainele din lână merinos, sunt foarte ușor de întreținut și nu necesita o îngrijire costisitoare. Petele (în special cele de materii organice) se îndepărtează ușor nefiind absorbite în profunzimea fibrei. Foarte util este ca acestea să fie îndepărtate înainte de a se usca. Este necesar să respectăm eticheta fiecarui produs în parte, însă majoritatea recomandărilor permit spălarea la mașină, la 30 de grade utilizand programul de lâna și un detergent dedicat (oricare este foarte bun).

Cum arată setul de lenjerie de corp pentru alăptare pe care îl puteți câștiga?

 

Concurs

Vreau să lansez un concurs pentru mămicile care alăptează sau care urmează să treacă prin această frumoasă perioadă împreună cu puiul ei. Atelier Mirela Ior oferă un set de lenjerie de corp pentru alăptare dintr-un material special: lână merinos. Puteți câștiga o bluză pentru alăptare, un sutien de alăptare și un set de dischete de alăptare. Găsiți mai multe informații în video-ul de mai jos. Puteți intra și pe site-ul Mirela Ior Design să aflați mai multe detalii despre produse. Concursul durează până pe data de 15 iunie, iar pe 16 iunie prin extragere la sorți vom afla câștigătoarea. Multă baftă!

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.